Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja 2023 - obogaten z novostmi

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
16.10.2023 00:00

Novembra bo v Mariboru potekal že 8. Karierni sejem - sejem poklicev in izobraževanja 2023 s sloganom Vesolje priložnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

V času izjemnega pomanjkanja kadrov na vseh področjih in nenehni hitrih ekonomskih sprememb, ko dobesedno vsakodnevno nastajajo novi poklici in karierne priložnosti, je obisk kariernega sejma nujen za podjetja in bodoče zaposlene.

Osmi karierni sejem je poln novosti. Karierni sejem bo potekal za osnovnošolce in srednješolce dva dni skupaj na novi lokaciji: v prostorih Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja. Namenjen je tako osnovnošolcem in dijakom, kakor tudi njihovim staršem in svetovalnim delavcem.  Oba dneva bo potekal organiziran obisk učencev in dijakov, tako da bo več časa za ogled vseh razstavnih enot, ki jih bo mogoče temeljito spoznat tekom sprehoda skozi »labirint« vseh razstavljalcev. Labirint simbolizira zahtevne poti iskanja pravega poklica in ustreznih možnosti izobraževanja, kakor tudi številne nastajajoče karierne priložnosti. Kaže na to, da je samo  s temeljitim informiranjem mogoče najti prave poti do željenga cilja.

Sejem bo potekal v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru v sredo, 15.11.2023, 8:00-17:00 in v četrtek, 16.11.2023, 8:00-16:00. 

Karierni sejem organizirata Štajerska gospodarska zbornica in Območno obrtno-podjetniška zbornica Maribor v partnerskem sodelovanju z Mestno občino Maribor, Zavodom RS za zaposlovanje - Območno službo Maribor, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

Več o sejmu najdete na www.sejem-karierni.si

Prijavite pa se lahko preko povezave: https://forms.gle/DwL7o2P5xRVeWGmBA.

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.