Kralj Karel je bil obseden z zvezdnico in šepetalo se je, da sta več kot prijatelja: "Ona je nevarno privlačna"

D.Ži
08.11.2022 09:40

Poznavalci zgodovine aktualnega britanskega monarha dobro vedo, da je mladi Charles nekoč bil na vso moč zatreskan v eno najbolj znanih žensk na svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kralj Karel III. je nekoč veljal za enega najbolj zaželenih samcev na svetu, bil pa je tudi ne tako skrivno zaljubljen v slavno hollywoodsko igralko. Takrat mladi princ naj bi namreč med študijem na univerzi Cambridge v poznih 60. letih postal obseden z Barbro Streisand.

Profimedia

Medtem ko so njegovi kolegi študenti poslušali Led Zeppelin in Rolling Stones, je Charles dneve preživljal ob poslušanju Barbarinih albumov, osebno pa mu je najljubši album iz njenega filma "Funny Girl" iz leta 1968.

"Ljudje me začudeno gledajo, ko rečem, da je nevarno privlačna, z veliko dozo seksapila," je dejal princ po besedah avtorja Christopherja Andersena, ki piše biografijo "The King: The Life of Charles III.".

"Barbarina uokvirjena fotografija je krasila steno njegove sobe v Cambridgeu in tudi njegovo spalnico v Buckinghamski palači po diplomi," piše Anderson.

Po diplomi je Charles služil kot častnik v kraljevi mornarici in ob neki priložnosti, ko je bil v Los Angelesu, je zaprosil za srečanje z Barbro na snemanju nadaljevanja "Funny Girl". Dvojec se je med srečanjem pogovarjal 15 minut in spil kavo, Barbra pa je povedala, da je bila ob njem zelo živčna.

Andersen trdi, da je Charles v svoj mornariški dnevnik zapisal, da si res želi ostati in jo spoznati, vendar se je morala vrniti na snemanje filma.

"Še vedno trdim, da je izjemno seksi," je princ zapisal v svoj dnevnik.

Njuno naslednje javno srečanje je bilo 8. aprila v Londonu, ko je nastopila za njegovo dobrodelno organizacijo Prince's Trust v Wembley Areni, novembra istega leta pa naj bi se zbližala, potem ko se je udeležila gala večerje v Los Angelesu, ki je bila pripravljena njemu v čast, in ga je obiskala v hotelu Bel-Air, kjer je bival.

HRH PRINCE CHARLES, PRINCE OF WALES Meeting BARBRA STREISAND US Singer, Actress, Film Producer At Wembley during her UK Concert Tour Universal Pictorial Press /E 25.04.1994,Image: 711108914, License: Rights-managed, Restrictions:., Model Release: no
Photoshot/Topfoto

Kralj Karel je nekoč spregovoril o svojem prijateljstvu z ameriško zvezdnico in za The Times povedal, da ne bo nikoli pozabil njenega bleščečega talenta.

V radijskem intervjuju julija lani je kot velik Barbrin oboževalec njeno pesem "Don't Rain on My Parade" izbral za eno svojih najljubših.

"Davnega leta 1974, ko sem služil v kraljevi mornarici kot mlajši poročnik na fregati HMS Jupiter, smo bili povabljeni v ameriško pomorsko bazo v Kaliforniji, ko sem slišal, da Barbra snema film 'Funny Lady'. Imel sem srečo, da je obiskala prizorišče in sva se tam srečala. Nikoli ne bom pozabil njenega bleščečega talenta, edinstvene vitalnosti in privlačnosti njenega glasu ter njenih igralskih sposobnosti. Pesem 'Don't Rain on my Parade' obuja posebne spomine, vse se je dogajalo pred 47 leti," je takrat dejal Karel.

Kralj pa ni edini, ki je spregovoril o njunem odnosu, nekaj podrobnosti o srečanju je Barbra zaupala tudi Rossu Kingu v eni izmed njegovih televizijskih oddaj.

"Prosil je, da se srečava, zato je prišel v snemalni studio. Ponudila sem mu požirek čaja in pomislila: 'Mar ne bi morali testirati, ali je zastrupljen ali kaj podobnega?' Hitro sva postala prijatelja in rada sem preživljala čas na Highgrovu in obiskovala njegove vrtove," je razkrila Barbra in dodala, da ji je Charles poslal prav posebno darilo, a je njena pomočnica mislila, da gre za darilo običajnega oboževalca.

Feb. 22, 2011 - BARBRA STREISAND WITH PRINCE CHARLES OF ENGLAND AT COLUMBIA PICTURES STUDIO WHERE SHE WAS PRE RECORDING FOR FUNNY LACY.1968.,Image: 90730892, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no
Globe Photos

"Šla sem mimo asistentkine sobe in videla šopek rož. Vprašala sem, kdo ga je poslal, ona pa je rekla, da oboževalec z imenom Charles. Pogledala sem kartico s sporočilom in videla pečat princa Charlesa. Rože so bile edinstvene, saj so bile iz kraljevih vrtov, ne iz cvetličarne. To je bilo, še preden je spoznal Diano," se spominja.

Takrat je v šali ugotovila, da bi lahko bila njegova nevesta. "Veste, če bi pravilno odigrala svoje karte, bi lahko postala prva judovska princesa," je izjavila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta