Ljubljana na repu nizkoemisijskih prestolnic

Pomladi objavljeno poročilo Clean Cities Campaign, koalicije evropskih nevladnih organizacij in iniciativ, ki se zavzemajo za urbano mobilnost brez emisij do 2030, je razkrilo, da čaka evropske prestolnice, tudi Ljubljano, še veliko dela na področju trajnostne urbane mobilnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Predvsem pa razogljičenja prometa. Omenjena organizacija svari predvsem glede pomanjkanje napredka v 36 večjih evropskih mestih, med katerimi se je Ljubljana na lestvici uvrstila na 28. mesto. Kaj so strokovnjaki ocenjevali?

Predvsem pripravljenost mest na razogljičenje prometnih sistemov, in sicer prek kazalnikov dostopnosti trajnostnih načinov premikanja, cenovne ugodnosti storitve javnega prometa, zastojev, polnilne infrastrukture in kakovosti zraka. Zaključki analize niso spodbudni, saj kažejo, da morajo tudi mesta, ki so se tokrat odrezala najbolje, še povečati napore za doseg ničelnih emisij do 2030. Ta cilj se zdi vedno težje uresničljiv.

Med mesti se je najbolj odrezalo Oslo, ki je zbralo 71 odstotkov točk, Ljubljana pa le 45,7 odstotka točk. Slovenska prestolnica se je najslabše odrezala v kategorijah dostopnosti javnega potniškega prometa in kakovosti zraka. K onesnaženosti zraka v prestolnici poleg prometa največ prispeva relativno veliko število manjših individualnih kurišč. Nizko število točk je Ljubljana zbrala tudi v kategoriji uvajanja nizkoemisijskih con, saj se bore malo posveča omejevanju motornega prometa, ki se steka in generira v mestu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.