Melania Trump v prvem intervjuju po odhodu iz Bele hiše odgovorila, ali bi lahko znova postala ameriška prva dama

ZUR
16.05.2022 18:00

Nekdanja prva dama ZDA, Slovenka po rodu, pa novinarjem za zdaj še ni odgovorila, katerim organizacijam je nakazala denar od prodaje svojih digitalnih umetnin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Melania Trump je prvi intervju po tem, ko je zapustila Belo hišo, dala konservativni ameriški televizijski hiši Fox.
Profimedia

Melania Trump, Slovenka po rodu, je med svojim prvim intervjujem po odhodu iz Bele hiše napovedala možnost, da bi se lahko spet preselila vanjo in znova postala ameriška prva dama, potem ko je njen soprog Donald Trump bolj v šali kot zares namignil, da utegne kandidirati tudi na predsedniških volitvah leta 2024.

"Mislim, da smo v štirih letih pod Trumpovo administracijo veliko dosegli," je Melania Trump povedala v intervjuju, ki so ga na televiziji Fox predvajali v nedeljo. "Nikoli ne reci nikoli," je odgovorila na vprašanje, ali bi se lahko vrnila v Belo hišo, če bi njen soprog še enkrat kandidiral za ameriškega predsednika.

Med intervjujem je Trumpova spregovorila o svojih "NFT-projektih". Nekdanja ameriška prva dama je oblikovala več nezamenljivih žetonov (NFT), ki jih zdaj prodaja na svoji osebni spletni strani. Gre za digitalne zbirateljske predmete, najpogosteje za digitalne umetnine, opremljene z digitalnim potrdilom o avtentičnosti, ki ga ni mogoče kopirati ali deliti. Vse predmete, ki jih prodaja Trumpova, je mogoče kupiti in plačati samo s kriptovalutami. A prvi sklop teh predmetov na prvi spletni dražbi na začetku tega leta ni dosegel niti izklicne cene 250 tisoč dolarjev.

Njen najnovejši NFT, poimenovan The MetaRose (Metavrtnica), je modra vrtnica. Moderne ameriške prve dame običajno ustanavljajo fundacije ali organizacije, praviloma neprofitne, v okviru katerih naprej uresničujejo pobude, ki so jih sprožile v času svojih mandatov v Beli hiši. Trumpova je v intervjuju znova poudarila, da bo del izkupička od prodaje NFT (vsak stane 150 dolarjev) namenila za pomoč otrokom v rejniških družinah.

Novinarji CNN so Melanio že večkrat vprašali, kolikšen del izkupička bo ali je že namenila v dobrodelne namene in tudi katerim dobrodelnim organizacijam je nakazala denar, vendar do zdaj še niso prejeli odgovora. Trumpova ni nikoli javno povedala, koliko denarja je zaslužila s prodajo teh digitalnih predmetov, ki jih torej prodaja od konca preteklega leta.

Melania je spregovorila tudi o tem, zakaj se v času svojega bivanja v Beli hiši ni nikoli znašla na naslovnici revije Vogue. Gre namreč za desetletja staro tradicijo, ki so jo obnovili lani, ko je naslovnico junijske številke te znamenite modne revije krasila fotografija prve dame Jill Biden.

"So zelo pristranski, nekaj jim je všeč ali jim ni všeč, in to je zelo očitno," je Melania povedala glede tega, zakaj ji revija ni nikoli posvečala take pozornosti, kot jo sicer posveča ameriškim prvim damam. Komentirala je tudi razmere v ZDA v času predsednikovanja Joeja Bidna in dejala, da je "žalostno opazovati, kaj se dogaja, zlasti če se človek poglobi v vse skupaj". "Mislim, da je veliko ljudem hudo in da trpijo. Grozljivo je tudi to, kar se dogaja drugod po svetu. Vse je tako zelo žalostno in upam, da se kmalu spremeni," je še dodala Melania Trump. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta