Na Irskem poln lokal prepeval komade Joker Out, hrvaški mediji pišejo o fenomenu mlade slovenske glasbene senzacije

D.Ži
06.06.2023 11:15

Samo nebo je meja za Joker Out, ki te dni navdušujejo v Dublinu, v Zagrebu s prodajo vstopnic postavili rekord.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Evrovizija in dobra glasba sta Joker Out izstrelili na evropsko sceno. 
Reuters

Kolikokrat se je že zgodilo, da so poslušalci v kakšni državi, ki ni z območja nekdanje Jugoslavije, evforično v slovenščini prepevali skladbe slovenske skupine? Se je sploh že kdaj? Prav te čudovite trenutke mednarodne slave te dni doživljajo člani Joker Out, ki sta jih dobra glasba in odmeven nastop na Pesmi Evrovizije izstrelila na evropsko glasbeno sceno. Te dni koncertirajo na Irskem. Povsem zaljubljeni v irsko prestolnico so nastopili v nabito polnem Workmans Clubu, v katerem je množica znala besedila njihovih največjih uspešnic na pamet, vključno z evrovizijsko Carpe Diem. Na oder so stopili tudi člani skupine Wild Youth. 

O fenomenu Joker Out pišejo tudi hrvaški mediji. Povsem jasno je, zakaj so nam Hrvati v Liverpoolu namenili 12 točk telefonskega glasovanja, saj so naši fantje tam izjemno priljubljeni. Hrvaški portal Index piše, da so Slovenci prava uspešnica na Hrvaškem. "Širša javnost je zanje izvedela na letošnji Pesmi Evrovizije v Liverpoolu, 11. novembra pa bodo imeli koncert v zagrebški Tvornici kulture. Včeraj je organizator koncerta sporočil, da je bil njihov prvi samostojni koncert na Hrvaškem razprodan v pičlih petih urah od prodaje vstopnic," pišejo. 

Fantje so še isti dan, ko so začeli s prodajo, prodali 1500 vstopnic in med novimi regionalnimi bendi postavili rekord. "Uspelo jim je, kar ni uspelo nobenemu slovenskemu izvajalcu. Potem ko je bil prvi koncert razprodan, so dodali še drugi datum, 10. november, tako da bodo kot prvi slovenski izvajalci dva večera zapored peli na Hrvaškem," piše Index. Raziskali so, kdo člani Joker Out sploh so.

"Slovenska rock skupina je bila ustanovljena leta 2016 in je do zdaj izdala dva albuma - Umazane misli in Demoni. Člani skupine so Bojan Cvjetićanin, Jure Maček, Kris Guštin, Jan Peteh in Nace Jordan. Osvojili so dve zlati piščali, nekakšne slovenske grammyje – za novince leta 2020 in za umetnike leta 2021. Fantje so se na Pesmi Evrovizije predstavili s pesmijo Carpe Diem. Nastopili so v prvem polfinalu, kjer so s skupno 103 točkami zasedli peto mesto. V polfinalu so glasovali le gledalci. V finalu so s 78 točkami končali na 21. mestu. Od žirije so prejeli 33 točk, od občinstva pa 45," še piše Index. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta