Naj vas pri navijanju poganjata strast do igre in dobra volja

Če boste 20. novembra navijali na tekmi slovenske nogometne reprezentance s Kazahstanom na ljubljanskem stadionu Stožice, poskrbite tudi za varno vožnjo do prizorišča in domov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petrol D. d.

Še malo in ponovno bodo oči slovenskih nogometnih navijačev uprte v stadion Stožice, kjer bo naša nogometna reprezentanca 20. novembra odigrala kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo z reprezentanco Kazahstana. Čeprav bo prenos tekme tudi po televiziji, se boste najbolj zavzeti podporniki pognali na tribune stadiona in vneto navijali vse do zadnjega žvižga. Navijači iz vse Slovenije se bodo večinoma pripeljali s svojimi vozili, zato v nadaljevanju nekaj nasvetov tudi zanje.

Deset pravil za prijeten obisk tekme

Redni obiskovalci nogometnih tekem v Stožicah so že seznanjeni s pravili obnašanja ter z možnostmi prihoda in  parkiranja v bližini prizorišča. Za ostale pa najprej ponujamo nekaj koristnih pravil vedenja na tekmi. 

1. S seboj vzemite osebni dokument, saj ga morate na zahtevo varnostnega osebja pokazati ob predložitvi vstopnice. To velja tudi za otroke, ki smejo do starosti 14 let na stadion le v spremstvu odraslega.

2. Spodbujajte svojo ekipo s petjem, ploskanjem in ustvarjanjem prijetnega vzdušja.

3. Spoštujte druge obiskovalce, igralce, uradne osebe in sodnike. S tem pokažete kulturo celotne države, ne le svojo.

4. Bodite spoštljivi do nasprotne ekipe, sodniške ekipe in navijačev nasprotnega moštva. Navsezadnje spoštljivo obnašanje pričakujete tudi od domačinov, kadar obiščete tekmo v tujini.

5. Na igrišče, v druge obiskovalce, varnostno osebje ali druge udeležence dogodka ne mečite predmetov.

6. Mehanske ali elektronske zvočne naprave, ki proizvajajo zvok in lahko vplivajo na varnost na prireditvi, kakršni so denimo megafoni, vuvuzele, sirene, trobente in podobno, so na stadionu prepovedane, zato jih pustite doma.

7. Na stadion je prepovedano prinašati tudi zastave in napise, večje od 2 x 1,5 metra, ter trde nosilce zanje. Še zlasti so prepovedani napisi z rasistično, ksenofobno, opolzko, provokativno in podobno vsebino.

8. Doma pustite tudi žoge in balone ter večje nahrbtnike in torbe, (zložljive) stole in dežnike, pa tudi fotoaparate in kamere za profesionalno uporabo.

9. Varnostniki vas bodo zagotovo opozorili, morda pa tudi pospremili s stadiona, če boste poskušali zanetiti ogenj, izpustiti ognjemet, rakete ali drugo pirotehniko, pa tudi stati na sedežu.

10. Tudi če vas čustva zaradi dobrega (ali slabega) rezultata spravijo v pogon, ostanite pri svojem sedežu in podprite svojo ekipo s strpnim navijanjem. Tudi nogometaši vam bodo hvaležni za kulturno podporo.

Petrol D. d.

Prihod na stadion

Če se boste na tekmo pripeljali s svojim vozilom, pridite pravočasno, da boste našli primeren parkirni prostor. V bližini stadiona je na voljo več možnosti:

  • Parkirišče Stožice: obiskovalcem dogodkov je običajno na voljo parkirišče v garažni hiši Stožice, vendar se lahko hitro napolni, zato je priporočljivo, da pridete zgodaj, da si zagotovite mesto.
  • Parkirišča Mestne občine Ljubljana: Hipodrom Stožice, Žale, Nove Žale.
  • Parkirišča na območju BTC City: s teh se lahko do stadiona podate peš ali z brezplačnim javnim prevozom.
  • Plačljiva parkirišča v bližini stadiona: pri Ekonomski fakulteti in Fakulteti za družbene vede, Modri kvadrat, WTC, Dunajski kristali.
Petrol D. d.

Da na poti ne bo presenečenj

Ker bo tekma 20. novembra na programu šele ob 20.45, se lahko zgodi, da se boste s svojim vozilom vračali domov zelo pozno. Ob tem času v letu in dnevu je pametno, da rezervoar že prej napolnite z gorivom, da vas na poti nič ne preseneti. Zato pred tekmo na enem od Petrolovih prodajnih mest natočite gorivo in se okrepčajte pred potjo. Izberite visoko kakovostno gorivo Q Max, ki zagotavlja brezhiben zagon motorja tudi pri nizkih temperaturah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.