Nepričakovana smrt na britanskem dvoru: Iz palače so v javnost poslali sporočilo, polno žalosti in sočutja

D.Ži
28.02.2024 10:20

Novica, ki je nihče ni pričakoval, je pretresla kraljevo družino in britansko javnost, ki zdaj ugiba, kaj se je sploh zgodilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Britanski finančnik Thomas Kingston, mož lady Gabrielle, je nenadoma umrl v starosti 45 let, so sporočili iz Buckinghamske palače. Kingstona, ki je leta 2019 postal član kraljeve družine, so v nedeljo zvečer našli mrtvega v Gloucestershiru, reševalne službe pa so na kraj prispele malo po 18. uri.

"V nedeljo ob 18.25 so nas poklicale službe za nujno pomoč zaradi poročil o smrti 45-letnega moškega v Cotswoldsu. Smrti ne obravnavamo kot sumljive, pripravili bomo dokumentacijo za mrliškega oglednika," je sporočila policija, piše Daily Mail. Le nekaj dni prej so ga z Gabriello videli na dogodku v londonski Narodni galeriji.

Lady Gabriella in Thomas Kingston sta veljala za srečen par. 
Reuters

"Popolnoma smo šokirani. Tega nihče ni predvidel in ne moremo razumeti. Videti sta bila srečna in pozitivna kot vedno. Ella je bila še posebej klepetava," so povedali prijatelji, ki so bili z njima v galeriji. 

Lady Gabriella, ki sicer ne opravlja dolžnosti članov kraljeve družine, je uradno objavo moževe smrti pospremila z objavo njegove fotografijo, ki jo je posnela sama. Na njej je ves nasmejan in oblečen v ležerno rožnato srajco.

"Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl Thomas Kingston, naš ljubljeni mož, sin in brat. Tom je bil izjemen človek, ki je polepšal življenja vsem, ki so ga poznali. Njegova smrt je velik šok za celotno družino, prosimo vas, da spoštujete našo zasebnost, ko žalujemo za njegovim odhodom," je zapisala v izjavi.

Novica o Thomasovi smrti je razžalostila tako kralja Karla kot kraljico Camillo, ki sta njegovi družini poslala sožalje. 

"Kralj in kraljica sta bila obveščena o Thomasovi smrti in se pridružujeta princu in princesi Michaelu Kentskemu ter vsem, ki so ga poznali, v žalovanju ob izgubi ljubljenega družinskega člana. Njuna veličanstva še posebej pošiljata svoje najbolj iskrene misli in molitve Gabrielli in celotni družini Kingston," piše v izjavi, ki jo je objavila palača.

Fotografija, ki jo je posnela njegova soproga. Zakaj je Thomas Kingston umrl, policija in palača ne razkrivata. 
Reuters

Thomas je postal član kraljeve družine po poroki z Gabriello v kapeli svetega Jurija leta 2019, med svati pa so bili tudi kraljica Elizabeta II., princ Philip in princ Harry.

Lady Gabriella je veljala za ljubljenko pokojne kraljice Elizabete in te poroke nikakor ni hotela zamuditi.

Thomas je bil uspešen finančnik in je nekaj časa preživel v Bagdadu v Iraku, kjer je pomagal pri osvoboditvi talcev, potem ko se je pridružil oddelku za diplomatske misije zunanjega ministrstva. V treh letih tam se je znašel v več tveganih operacijah, vključno s pobegom pred samomorilskim napadalcem, ki je terjal 22 življenj.

Bil je tesen prijatelj Pippe Middleton, sestre valižanske princese, s katero so ga pogosto videvali, nekaj časa se je celo govorilo, da sta leta 2011 začela romanco, potem ko je Pippa končala razmerje z igralcem kriketa Alexom Loudonom, vendar je Kingston zanikal, da sta kdaj hodila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta