Novinar brutalno o španski kraljici: "Hladna, nezrela, pasivno agresivna prešuštnica"

D.Ži
05.06.2024 13:56

Španski novinar Jaime Peñafiel ima zadnje čase polne roke dela z razpravljanjem o ženi španskega kralja, o kateri skoraj ne najde lepe besede.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Očitki zadnje čase kar dežujejo, kraljica pa molči. 
Profimedia

Potem ko je v svoji prvi knjigi o španski kraljici Letizii z naslovom Letizia in jaz izrekel hude obtožbe na njen račun in so ga po 20 letih dela odpustili iz španskega časopisa El Mundo, je novinar Jaime Peñafiel zdaj v novi knjigi spet natresel nekaj hudih obtožb na račun žene španskega kralja.

Letizii je 91-letni novinar pripisal vse mogoče, od prešuštev do čustvene nezrelosti.  
Profimedia

Peñafiel je v prvi knjigi trdil, da je imela Letizia zunajzakonsko razmerje z nekdanjim svakom Jaimejem del Burgom, zdaj pa je v knjigi kraljico označil za "hladno, čustveno nezrelo in pasivno agresivno" ter dodal, da v resnici sovraži družino kralja Filipa VI.

Že v uvodnem poglavju 91-letni španski novinar senzacionalno trdi, da je v Letizijinem svetu vse "polomljeno", bojda zaradi njene domnevne "prevare, prešuštva in izdaje". Nadalje trdi, da ima Letizia "hladno, neuničljivo in odločno avro", a tudi, da kraljičina odločitev, da molči o obtožbah, kaže na njeno čustveno nezrelost, saj je molk, kot trdi, način nadzora in kaznovanja drugih ljudi.

Novinar omenja tudi kraljičino domnevno "hladno, neuničljivo in odločno avro".
Profimedia

Trdi, da je do moža pasivno agresivna

Peñafiel meni, da se kraljica obnaša pasivno agresivno do svojega moža, in to zato, ker jo njena tašča, kraljica Sofia, ter njeni svakinji Cristina in Elena sovražijo. Zgodbe o tem, kako se je par spoznal, so se skozi leta spreminjale, a Peñafiel trdi, da se je Filip zaljubil v svojo bodočo ženo, medtem ko jo je gledal, ko je vodila televizijske novice. Ko sta postala par, naj bi Letizia s pogostimi odsotnostmi in potovanji preizkušala Felipejeva čustva do nje.

Španski kraljevi par v javnosti sicer še zmeraj daje precej harmoničen vtis.
Profimedia

"Šlo je za strategijo, saj je bila njena odsotnost zelo težka za zaljubljenega Felipeja, ki je ločitev imel za najhujše zlo," trdi avtor knjige.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta