Besede, polne žalosti in razočaranja: Prvič po razkritju, da se bori z rakom, se je oglasila princesa Kate

D.Ži
17.04.2024 09:45

Svet je zadnje čase poln pretresljivih dogodkov. Žena britanskega prestolonaslednika se je na omrežju X na kratko oglasila z izjavo za javnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Naše misli so z najdražjimi tistih, ki so umrli," sporoča princesa Kate, pod izjavo je podpisan tudi njen mož. 
Profimedia

Princesa Kate se je prvič, odkar je svetu povedala, da se bori z rakom, oglasila na družbenih omrežjih, tokrat na omrežju X. Ni se razpisala o svojem zdravju, temveč je omenila nasilje, ki je nedavno pretreslo Avstralce in ves svet. 40-letnik je namreč konec tedna v nakupovalnem središču v Sydneyju do smrti zabodel šest ljudi. Od šestih ubitih je bilo pet žensk. Kasneje je bil napaden tudi duhovnik v cerkvi v Sydneyju.

Kate je marca svet pretresla, ko je razkrila, da se bori z rakom.
Profimedia

"Šokirani in užaloščeni smo zaradi grozljivih dogodkov v Sydneyju. Naše misli so z najdražjimi tistih, ki so umrli, s tistimi, ki jih je ta situacija prizadela, in z junaki reševalnih služb, ki so tvegali svoja življenja, da bi rešili druge," piše v izjavi, pod katero sta se podpisala valižanska princesa in princ William.

Konec marca se je Kate obrnila na javnost s čustvenim video sporočilom, v katerem je razkrila, da je onkološka diagnoza šokirala celotno družino in da sta z Williamom "naredila vse, kar je bilo v njuni moči, da bi zasebno predelala in rešila situacijo v korist družine".

Catherine so raka odkrili šele po večji operaciji trebušne votline januarja na londonski kliniki. Iz Kensingtonske palače so sporočili, da ne bodo izdajali podrobnosti o tem, kakšno vrsto raka ima princesa ali v kateri fazi je, in pozvali javnost, naj o tem niti ne ugiba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta