Je povezano s Kate in njeno bitko z rakom? Princ William skrivnostno in povsem nepričakovano odpovedal službeno pot

D.Ži
25.05.2024 10:05

Brez podrobnosti, a z opravičilom. Tako se je Buckinghamska palača odzvala ne nepričakovan preklic obiska prestolonaslednika. Javnost zdaj ugiba, zakaj se je princ tako nenadoma odločil ostati doma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
William bo naslednje dni očitno preživel z družino.
Profimedia

Princ William je zadnji hip odpovedal uradno pot, na katero bi moral 23. maja, poroča britanski Hello!. Po nepričakovani odločitvi so se na kratko odzvali tudi v Buckinghamski palači. "Žal moramo prestaviti datum in zelo nam je žal za vse tiste, ki so že prispeli tja," so sporočili iz palače, a niso pojasnili, kaj se dogaja.

Princ William je pred dnevi gostil tradicionalno vrtno zabavo. 
Profimedia

Ta odločitev je bila sprejeta, potem ko sta kralj Karel III. in kraljica Camilla napovedala spremembe lastnih urnikov, potem ko je britanski premier Rishi Sunak razkril, da bodo splošne volitve 4. julija letos. Kraljevi par naj bi se v tem času odpovedal večini javnih obveznosti, ki pa lahko pozornost odtegovale od volitev, kar je na Otoku precej običajno. Zakaj je kraljevi obisk odpovedal William, pa ni znano. 

Nazadnje je princ William tako naglo odpovedal načrtovane obveznosti, ko so zdravniki njegovi ženi Kate diagnosticirali raka, nato je izpustil tudi udeležbo na pogrebni maši za grškega kralja Constantina iz, kot je bilo rečeno, "osebnih razlogov".

Pojavljajo se ugibanja, da si bo princ prihodnji teden vzel kratek odmor od svojih obveznosti in med šolskimi počitnicami preživel čas s svojimi otroki in bolno ženo.

Profimedia

William je ta teden v Buckinghamski palači gostil tradicionalno vrtno zabavo, ki se je je udeležil brez žene Kate.

Valižanska princesa je pred tremi meseci sporočila, da boleha za rakom, od takrat pa se ni več pojavljala v javnosti in o njenem stanju in okrevanju ni znanega nič novega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta