Objokana in ponižana: Nekdanja učiteljica plesa razkrila, kako je princesa Diana izvedela za Charlesovo afero s Camillo

D.Ži
11.09.2024 10:11

"Ničesar ne naredim prav, ko gre za mojega moža. Zelo ga imam rada in želim, da je ponosen name, vendar mislim, da on ne čuti enako," je hlipala princesa, ki se je tudi sama takrat nahajala sredi svoje afere.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med avstralsko turnejo leta 1988 je Diana zaplesala s svojim možem, princem Charlesom. A njun zakon je kmalu šel po zlu. 
Profimedia

V britanske knjigarne je te dni prispela nova knjiga, ki opisuje srečanja s princeso Diano. Njena dolgoletna učiteljica plesa Anne Allan je izdala knjigo "Dancing With Diana: A Memoir", v kateri je razkrila, kdaj je Diana ugotovila, da je njenega zakona s takratnim prestolonaslednikom, zdaj kraljem Karlom, konec, pa o sumih glede afere s Camillo Parker-Bowles, njenem boju z bulimijo, pa tudi sreči, ko je izvedela, da je noseča.

Diana in Charles sta javno zaplesala večkrat, zasebno pa sta bila vse bolj odtujena.  
Profimedia

Diana in Anne Alan sta se spoznali kmalu po njeni poroki leta 1981, njuno prijateljstvo in sodelovanje pa je trajalo devet let. Da so se plesne ure obrestovale, je Diana pokazala leta 1985, ko je plesala z Johnom Travolto.

Ko sta se srečali, je Diana vztrajala, da jo Allan kliče po imenu in si jo zapomni po njenem smehu in rdečici. Obenem se spominja trenutka, ko je Diana odkrila afero Charlesa in Camille.

"Čutila sem bolečino, nemoč v njej," piše Allan. "Bila je zelo dovzetna za mojo tolažbo, med katero je rekla: 'Zagotovo misliš, da sem grozna.' Po nekaj minutah nežnega ihtenja je rekla: "Ničesar ne naredim prav, ko gre za mojega moža. Zelo ga imam rada in želim, da je ponosen name, vendar mislim, da on ne čuti enako," se njenih besed spominja učiteljica. Pustila ji je govoriti, ne da bi ji svetovala, le poslušala jo je.  

Razprave o poroki Diane in Charlesa so se nadaljevale, dokler se Allan leta 1989 ni preselila na Škotsko.

Plesne ure so se obrestovale. Znamenit ples Diane z Johnom Travolto v Beli hiši.
Profimedia

"Diana je želela, da je Charles z njo in da jo ljubi," piše v knjigi. "Čeprav je bila sredi lastne romantične afere, je bil Charles v tistem trenutku še vedno moški, ki si ga je želela, in zato je bilo to zanjo tako boleče," pravi učiteljica. "Najpomembneje mi je, da ohranim svojo družino skupaj," ji je v solzah rekla Diana. 

Čeprav sta sčasoma izgubili stik, je Anne leta 1997 princesina smrt zelo prizadela. 

"Doma sem imela svoje zasebno bdenje, obdana s svečami, rožami, fotografijami plešoče Diane in pismi," je zapisala Allan. "Vse, kar sem lahko naredila, je bilo to, da sem se spominjala in cenila čas, ki sva ga preživeli skupaj. Pomagalo je zapolniti praznino, ki sem jo čutila,” še piše v knjigi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta