Odličnost komuniciranja prvič v Mariboru

. .
08.11.2023 19:56

»Dobri komunikatorji so posebne enote«

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tina Cipot in Dejan Verčič
Marko Pigac

Minuli torek se je v prijetnem vzdušju Vetrinjskega dvorca – Bar Coda v Mariboru odvil pogovorni dogodek, ki je privabil številne komunikatorje s štajerskega konca.

Z dr. Dejanom Verčičem, profesorjem na Fakulteti za družbene vede (FDV), vodjo tamkajšnjega Centra za marketing in odnose z javnostmi ter partnerjem in direktorjem za znanje v družbi Herman & partnerji, se je Tina Cipot, predsednica Slovenskega društva za odnose z javnostmi pogovarjala o razvoju odnosov z javnostmi, kako ti prispevajo k uspešnosti podjetij, kaj v stroki odnosov z javnostmi pomeni mediatizacija in kako biti odličen komunikator. 

Marko Pigac

»V resnici se morajo ujemati tri ravni. Potrebuješ dobro organizacijo, ta organizacija potrebuje dober oddelek, da je oddelek dober, pa potrebuješ dobre ljudi. Najboljši so tisti, ki jim vse to uspeva,« poudarja dr. Dejan Verčič. S Tino Cipot sta naslovila tudi vpliv mediatizacije, kjer sta se strinjala, da danes živimo v modernem teatru, kjer se zaodrje in oder ne ločujeta. »Doba javnega in zasebnega se je z internetom zaključila,« pojasnjuje Verčič.

Kako ustvariti okolje, v katerem komuniciranje lahko postane odlično?

»Za komunikatorja ne obstaja nič lepšega, kot so krize. Če v krizi uspeš dokazati vrednost, ostaneš,« se strinjata sogovornika. Da je delo komunikatorjev težak poklic, je dr. Verčič pojasnil s prispodobo posebnih enot, ki upravljajo v izjemnih situacijah. »Dobri PR-ovci so posebne enote. Kot gasilci. Ko gori, morajo biti sposobni tam biti prvi. Urediti situacijo, pogasiti požar.«

Knjigo komunikacijska odličnost, ki jo je prof. dr. Verčič napisal s kolegi iz tujine in iz katere izvirajo ključne ugotovitve,  predstavljene na dogodku, lahko v založbi FDV do konca leta kupite z 20 odstotnim popustom, če uporabite kodo: PRSS20.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.