Palestinsko-izraelska vojna segla do Hollywooda: Susan Sarandon se je njena agencija odrekla po propalestinskih izjavah

STA, Va
22.11.2023 14:51

Ameriška zvezda ni osamljen primer v industriji filma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Susan Sarandon
Reuters

Globalna agencija za talente United Talent Agency (UTA), ki ima sedež na Beverly Hillsu, je zaradi propalestinskih izjav po oktobrskem napadu palestinske islamske skupine Hamas odslovila svetovno znano ameriško igralko Susan Sarandon, poročajo ameriški mediji.

Sarandon se je že v začetku meseca znašla pod plazom kritik zaradi izjav na propalestinskem shodu v New Yorku. Igralka, ki je zaigrala v filmih kot Thelma & Louise in Zadnji sprehod, je po poročanju ameriškega New York Posta pozvala k prekinitvi spopadov.

"V tem času je veliko ljudi, ki se bojijo, da so Judje, in sedaj spoznavajo, kakšen je občutek biti musliman v tej državi," je Sarandon med drugim povedala na shodu. V začetku meseca pa je za New York Times izjavila, da se je zgodila "grozna stvar, ko so antisemitizem zamenjali z govorjenjem proti Izraelu". "Sem proti antisemitizmu. Sem proti islamofobiji," pravi igralka.

Pri agenciji UTA so za The Los Angeles Times potrdili, da igralka ni več njihova klientka. Agencija se je odločila, da odslovi Sarandon v obdobju, ko se zabavna industrija v ZDA spopada z vprašanjem, kako se odzvati na dogajanje na Bližnjem vzhodu. Sarandon ni osamljen primer.

Igralko Melisso Barrera so odslovili iz prihajajoče franšizne grozljivke Krik VII, potem ko je na družbenih omrežjih delila propalestinske objave, za katere so nekateri menili, da je z njimi prestopila na stran antisemitizma.

Igralka je na enem od družbenih omrežij objavila, da "Gazo trenutno obravnavajo kot koncentracijsko taborišče. Vsi stisnjeni v kot, brez izhoda, brez elektrike in vode (...) Ljudje se iz zgodovine niso naučili ničesar. In tako kot v preteklosti ljudje tudi zdaj vse to nemo opazujejo. To je genocid in etnično čiščenje," je objavila Barrera.

Pri agenciji Creative Artists Agency pa je z mesta v upravnem odboru in sovodje oddelka za film odstopila ugledna agentka Maha Dakhil, ko so jo kritizirali zaradi objave na družbenem omrežju, v katerem je Izrael obtožila genocida. Kasneje je svojo objavo izbrisala in se opravičila. Kljub temu je z oskarjem nagrajeni scenarist Aaron Sorkin zapustil agencijo in odšel h konkurenčni agenciji WME.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta