Paragvajsko plavalko so zaradi neprimernega obnašanja odstranili iz olimpijske vasi

Za.B.
06.08.2024 10:14

Paragvajsko plavalko Luano Alonso, ki je med olimpijskimi igrami napovedala, da bo končala profesionalno kariero, so zaradi neprimernega obnašanja odstranili iz olimpijske vasi, medtem je že odpotovala iz Pariza.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
20-letna Luana Alonso je napovedala končanje svoje profesionalne kariere.
Profimedia

Njena odstranitev iz olimpijske vasi ostaja sicer nepojasnjena, saj predstavnik paragvajske olimpijske zveze ni predstavil podrobnosti glede njenega neprimernega obnašanja. Podal je precej nejasno izjavo.

20-letna Luana Alonso je pred tem postala spletna senzacija, ko je objavila novico, da je izpolnila normo za uvrstitev na letošnje olimpijske igre v Parizu. V 24 urah si je njeno objavo ogledalo več milijonov ljudi. 

"Njena prisotnost ustvarja neprimerno vzdušje"

Nekdanja teniška igralka Larissa Schaerer, ki je Paragvaj zastopala na olimpijskih igrah leta 1992, je dejala: "Njena prisotnost ustvarja neprimerno vzdušje znotraj paragvajske ekipe. Zahvaljujemo se ji, ker je ravnala po navodilih in se je samovoljno odločila, da ne bo noči preživela v vasi." 

Športniki se namreč lahko sami odločijo, ali bodo ostali v olimpijski vasi, ki sprejme približno 14.250 nastopajočih na olimpijskih igrah. 

Alonso je s svojim nastopom v kvalifikacijah razočarala, saj se je uvrstila na 6. mesto v svoji skupini. Za petouvrščeno Gruzijko Ano Niharadze je zaostala za 24 stotink sekunde in tako zapravila uvrstitev v polfinale. 

Takoj zatem je dramatično napovedala svoj umik iz športa, a je sprva ostala v Parizu. Izjavila je, da ji je plavanje omogočilo sanje, jo naučilo se boriti in skušati biti vztrajna, se žrtvovati in disciplinirati. "Dala sem ti del svojega življenja in tega ne bi zamenjala za nič na svetu, ker sem doživela najboljše trenutke," je povedala in dodala, da ji je plavanje prineslo številne radosti, prijatelje iz drugih držav, ki jih bo "vedno nosila v srcu". "To ni zbogom, ampak nasvidenje," je zaključila svojo izjavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta