Potapljači so ob dnevu zemlje očistili Ljubljanico

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
26.04.2023 12:40

Ljubljanica čistejša za skoraj tono odpadkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čistilno akcijo ob dnevu Zemlje podprlo podjetje Spar Slovenija. 
Arhiv naročnika

Društvo za podvodne aktivnosti Vivera je pod okriljem Slovenske potapljaške zveze (SPZ) in v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana ob svetovnem dnevu Zemlje organiziralo že 32. čiščenje Ljubljanice in njenih nabrežij. Tradicionalno čistilno akcijo so že 6. leto zapored podprli tudi v Sparu Slovenija. 

Čiščenje Ljubljanice podprli v Sparu Slovenija 

V Sparu si kot ponosni sponzor Slovenske potapljaške zveze že od leta 2017 prizadevajo za zmanjšanje onesnaženosti slovenskih rek in ohranjanje vodnih ekosistemov. V  sodelovanju s Slovensko potapljaško zvezo so do zdaj izvedli že 14 čistilnih akcij, in sicer čiščenje Ljubljanice, Mure, Drave, Save, Ščavnice, Blejskega jezera, Soboškega jezera, obale Fiese ter Krke. Vse navedene akcije izvajajo v sklopu svojega trajnostno naravnanega projekta Skupaj za boljši jutri, s katerim nagovarjajo tudi k ekološkem ravnanju in sprejemanju okolju prijaznejših nakupnih odločitev.

Letos manj odpadkov

Potapljači in drugi prostovoljci so s skupnimi močmi Ljubljanico očistili za skoraj tono odpadkov vse od Ribiškega doma Barje na Livadi do Tromostovja. Kljub veliki številki pa je bilo letos odpadkov precej manj kot pretekla leta.

Ulovljene predmete so v opomin, da reke in jezera niso odlagališče smeti, razstavili na Čevljarskem mostu.

Potapljači so iz vode potegnili najrazličnejše odpadke.
Arhiv naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.