Pred smrtjo jezen in zloben: Zvezdnik Prijateljev umrl pred letom dni, znano je, kako je zapravil 9 milijonov dolarjev

D.Ži
28.10.2024 15:32

V svojih zadnjih mesecih naj bi Matthew Perry ob ketaminu jemal tudi tamoksifen za hujšanje in zdravila za sladkorno bolezen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matthew Perry v kultni seriji Prijatelji.
Profimedia

Igralec Matthew Perry ni želel, da bi se ga spominjali zgolj kot Chandlerja Binga, ikoničnega lika iz serije Prijatelji, ampak kot nekoga, ki je ljudem pomagal iskati pot skozi njihove odvisnosti

"Želim si, da bi se me spominjali kot osebe, ki je živela dobro in ljubila," je dejal v pogovoru leto pred smrtjo. Nihče ni mogel slutiti, da bo dvanajst mesecev kasneje ta priljubljeni igralec umrl v 54. letu starosti. Na svojem domu v Los Angelesu. 28. oktobra 2023 je Perry prejel usoden, prevelik odmerek ketamina. Dolga leta se je boril s svojimi demoni in težavami z odvisnostjo, njegovi prijatelji pa pravijo, da je bil v tednih pred smrtjo "jezen in zloben", prepričani so, da so takšno vedenje povzročile tudi injekcije testosterona, ki jih je jemal v tem obdobju.

Profimedia

Takrat naj bi jemal tudi tamoksifen za hujšanje in zdravila za sladkorno bolezen. Njegovi prijatelji trdijo, da je laž, da je bil Perry zadnje mesece "čist" in da se v resnici ni znebil odvisnosti. "Vsem je lagal, da je čist. Nikoli ni bil. To je zelo žalostno. Največjo laž, ki jo je izrekel, je verjetno izrekel samemu sebi," je medijem povedal njegov prijatelj. Pred smrtjo je poskušal opustiti kajenje in njegov pomočnik, ki je večino časa preživel z njim, je povedal, da je pokadil približno dve škatlici cigaret na dan.

Zdravniški izvid je pokazal, da je igralec uporabljal zdravila in vitamine, ki mu jih je predpisal zdravnik, pa tudi zdravila brez recepta. Perry je pred tem v svojih spominih "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir" pisal o svoji nenaklonjenosti ketaminu. Razkril je, da se je med zdravljenjem v švicarski rehabilitacijski ustanovi v času pandemije pogosto počutil, kot da "umira".

Profimedia

"Vzeti K je, kot da bi te udarili po glavi z ogromno lopato sreče. Maček je bil hud in je prevladal nad lopato. Ketamin ni bil zame," je zapisal v spominih, objavljenih leta 2022.  Perry je leta 2022 razkril, da je porabil približno 9 milijonov dolarjev, da bi ostal trezen do konca življenja.

Profimedia

"Najboljša stvar pri meni je, ne glede na to, da če nekdo pride k meni in reče: 'Ne morem nehati piti, mi lahko pomagate?', tej osebi vedno rečem: da, pomagal ti bom in naredil vse, da ti bo uspelo,"  je dejal igralec v intervjuju. Leta 2013 je ustanovil organizacijo Perry House, da bi ljudem pomagal ostati trezni, pred smrtjo pa je nameraval ustanoviti še fundacijo. Matthew Perry Foundation je njegova družina ustanovila njemu v čast nekaj dni po njegovi smrti.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta