Telesni stražar princese Diane, edini, ki je preživel nesrečo, živi novo življenje, a njegov obraz ostaja iznakažen

D.Ži
24.08.2022 09:40

Trevor Rees-Jones je šel skozi pekel, saj je njegov obraz po nesreči v pariškem predoru bil povsem zmečkan. Medtem je obogatel z delom za teksaško naftno podjetje v Iraku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
31. avgust 1997. Nekaj sekund pred tragedijo, ki je osupnila svet. 
Profimedia

Telesni stražar pokojne princese Diane Trevor Rees-Jones se je po dolgem času pokazal v javnosti. Kot kaže, si je zgradil uspešno novo življenje četrt stoletja po tem, ko je edini preživel nesrečo, v kateri so umrli princesa Diana, njen ljubimec Dodi Al-Fayed in voznik Henri Paul.

Njegove nove fotografije lahko vidite TUKAJ.

Danes 54-letni Trevor dela kot vodja varnosti pri AstraZeneci, v javnosti smo ga nazadnje videli pred petimi leti, z družino se je odpravil po nakupih. Z ženo Ann in otrokoma živi v 500.000 funtov vrednem domu v Oswestryju v Shropshiru.

Na njegovem obrazu so še vedno vidne brazgotine, ki spominjajo na prometno nesrečo 31. avgusta 1997. Trevor je takrat utrpel hude poškodbe glave in prsnega koša, deset dni je bil v komi, kirurgi pa so mu rekonstruirali obraz s 150 delci iz titana, pomagali so si z njegovimi starimi fotografijami.

Profimedia

Po nesreči so mu dvakrat diagnosticirali globoko amnezijo, sporazumeval se je le s šepetanjem in pisanjem. Zato je bilo za vse presenečenje, da se je šest mesecev po nesreči vrnil na delo k Dodijevemu očetu Mohammedu Al-Fayedu, a se je na koncu odločil, da bo dal odpoved, ker je želel nadaljevati življenje, nevezano na tragedijo.

Profimedia

Vrnil se je v rodni Shropshire in nekaj časa delal v lokalni trgovini s športno opremo, po kratkem delu v varnostni službi Združenih narodov pa je obogatel z delom za naftno podjetje Halliburton, v času vojne v Iraku je delal kot vodja varnosti v tem teksaškem podjetju.

Trevor se je pred petimi leti iz Iraka vrnil v Shropshire in nato začel delati kot vodja varnosti pri podjetju AstraZeneca, ki je najbolj znano po proizvodnji cepiva proti koronavirusu.

"Njegovo življenje je zdaj umirjeno in brez dogodkov. Zagotovo si ne želi pozornosti javnosti ali govoriti o minulih dogodkih. Poskušal je iti naprej in nadaljevati s svojim življenjem," je za The Sun povedal vir iz njegove bližine.

V usodni nesreči je bil Trevor sopotnik na prednjem sedežu mercedesa. Takrat je bil star 29 let, zlomljene je imel skoraj vse obrazne kosti, utrpel je tudi hude poškodbe prsnega koša. Čeprav je bil njegov obraz popolnoma zmečkan, mu je življenje rešila zračna blazina. Mesec dni je preživel v bolnišnici in sprva ni mogel govoriti, po enem letu pa je spet igral ragbi, tako kot mu je obljubil francoski kirurg, ki ga je operiral. Tega se je spomnil tudi v svoji biografiji.

Telesni stražar Trevor Rees-Jones, edini, ki je preživel nesrečo, pravi, da je Diana bila ženska, ki bi jo povabil v bar.
Profimedia

Po nesreči je povedal, da se skoraj ničesar ne spomni, le tega, da je vstopil v mercedes, ki je čakal pred pariškim Ritzem. Spomni se tudi, da je princesa izgovorila Dodijevo ime, da jih je zasledoval beli fiat uno in da voznik njunega avtomobila, Henri Paul, ni bil vidno pijan.

"Hotel sem vedeti, kaj se je zgodilo. Sem edina oseba, ki lahko ljudem pove resnico, a ne morem se spomniti," je dejal v intervjuju tik pred izidom svoje knjige "The Bodyguard's Story" leta 2000.

V intervjuju za Irish Times leta 2000 je Trevor priznal, da do princese Diane ne čuti nobenih čustev, opisuje jo kot žensko, s katero bi lahko šel v bar, kar je bojda precej velik kompliment. Nikoli se ni čutil kakorkoli krivega za njeno smrt, čuti pa odgovornost, ker je do tragedije prišlo v njegovi izmeni.

Profimedia

"Mislim, da je to bila nesreča, ki bi se ji lahko izognili. In da je Henri Paul naredil napako, ko je sedel za volan avtomobila, ko je vedel, da je pil, in nam ali vsaj Dodiju ni povedal, da ni bil sposoben za vožnjo. To je bila napaka. Šlo je za nesrečo med vožnjo v pijanem stanju, ki jo je povzročila hitrost. To je vse," pravi.

2. avgusta 1995 se je Trevor poročil s svojo prvo ženo Sue Jones, ki jo je poznal že iz šole, a je dve leti kasneje vložil zahtevo za ločitev. Ponovno se je poročil 15. februarja 2003 z Ann Scott, prav tako učiteljico, s katero je zdaj srečno poročen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta