Znane nove podrobnost o tem, kako hladno je princ Charles zasnubil Diano. Odpeljal jo je v otroško sobo, nato pa ...

D.Ži
15.03.2022 00:00

Njuna poroka je bila mednarodni spektakel, snubitev med britanskim prestolonaslednikom in čedno Diano Spencer pa je bolj spominjala na sestanek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Poroka princese Diane in princa Charlesa je bila pravljica, v katero so bile uprte oči skoraj celega sveta, kot kaže, pa je bila snubitev med njima vse prej kot romantična.

Profimedia

Urednica revije Majesty Ingrid Seward je v novem dokumentarnem filmu na  Channel 5 "Charles and Di: The Truth Behind Their Wedding" (Charles in Di: Resnica za njuno poroko) delila nekaj doslej neznanih podrobnosti o ozadju poroke stoletje. Trdi, da je prestolonaslednik Diani poroko predlagal kar v otroški sobi na gradu Windsor, vzdušje se mu je zdelo ravno prav domačno in toplo. 

Profimedia

Diana je bila stara komaj 20 let, ko so jo povabili na grad Windsor, obisk ji je za vedno spremenil življenje. Tam jo je pozdravil 13 let starejši princ Charles in ji povedal, da jo zelo pogreša, nato jo je odpeljal v otroško sobo, da bi bi ji postavil najpomembnejše  vprašanje njenega življenja. Njen prvi odziv je bil takšen, da je planila v smeh.

"Najbrž so bili krivi živci. Ni se ji zdela najbolj romantična snubitev, a bila je snubitev," pravi Ingrid. V filmu nastopa tudi strokovnjak za kraljevske zadeve in biograf Christopher Wilson.

Reuters

"Tega ni pričakovala in bila je presenečena. Princ Charles je ni vzel v naročje, ni je objel ali naredil karkoli, kar naredimo, ko ljubljeni osebi predlagamo poroko. Poklical je svojo mamo in ji dejal: 'Prosila si me, da se zaročim z nekom. In sem se,'" razkriva Christopher.

Pred tem sta se srečala le 12-krat, a ko je zapustila grad, je bila Diana zaročena z bodočim kraljem. Diana je v enem od kasnejših intervjujev spregovorila o tem dogodku.

Profimedia

"Rekel je, ali se zavedam, da bom nekega dne kraljica. In rekla sem mu: 'Tako zelo te ljubim, tako te ljubim.' Odgovoril je s stavkom 'Karkoli pač ljubezen že pomeni'. Zdelo se mi je super in da mi je s tem ljubezen vrnil," se je nakremženo spominjala Diana. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta