Roger Federer tako pijan, da je štiri dni zdravil mačka

N.S.
17.09.2022 08:47

Kljub popolni predanosti tenisu, si je očitno tu in tam tudi on nekoliko privoščil. 41-letnik bo bogato kariero sicer zaključil po Laverjevem pokalu prihodnji teden.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Zdaj pijem samo vodo. Nikoli v življenju nisem bil na dieti, zmago pa sem rad proslavil s kozarcem dobre penine. Enkrat sem se celo napil," je Roger Federer priznal že leta 2019 v intervjuju za La Gazzetta dello Sport. "Zgodilo se je po zmagi na OP ZDA leta 2008. Potreboval sem skoraj štiri dni, da sem si opomogel. Turnir se je končal v nedeljo zvečer in popolnoma k sebi sem prišel šele v četrtek. A se vsega spominjam, bar bi kmalu zaprli, zato smo z družbo pijačo naročili za nekaj ur vnaprej in kasneje ugotovili, da smo je naročili preveč," je razkril dobitnik 20 naslovov za grand slam. Podobno je bilo, ko je leta 2017 osvojil svoj osmi Wimbledon. "Ne vem, kaj smo počeli sinoči po večerji," je dejal takrat in nadaljeval, da je popil preveč različnih pijač in da je spat odšel šele nekaj po peti uri zjutraj.

Zagotovo se proslavljanje obeta tudi prihodnji teden, ko bo v Londonu odigral svoj zadnji ATP turnir. "Seveda bom v prihodnje še igral tenis, ampak ne na turneji ali grand slamih," pravi Federer, ki je poklicni teniški igralec že od leta 1998. Prvič je postal številka 1 svetovnega tenisa februarja 2004, s turnirskimi nagradami pa je zaslužil 130.594.339 ameriških dolarjev oziroma približno toliko evrov.

Skupaj je osvojil 103 turnirje, ima 20 zmag na turnirjih za grand slam, od tega osem v Wimbledonu, šest na OP Avstralije, pet na OP ZDA ter eno na OP Francije. Ob tem ima tudi osem naslovov med dvojicami, med drugim zlato olimpijsko odličje iz leta 2008, leta 2014 je osvojil Davisov pokal, leta 2012 pa še srebrno olimpijsko odličje. Z vsemi temi dosežki se je pri mnogih v zgodovino zapisal kot najboljši vseh časov, v zadnjih letih pa so poškodbe ponagajale švicarskemu velemojstru, ki so ga tudi mnogi strokovnjaki označili za najboljšega, ker je imel takšen slog igre, da je na videz vse delovalo lahkotno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta