Služi milijone in ne dela nič: V podjetju, ki ga vodi Harry, jezni zaposleni menijo, da jim prinčev ugled celo škodi

D.Ži
07.08.2023 10:20

O start-up podjetju BetterUp ubežniški princ zelo rad govori, nekdanji zaposleni pa se sprašujejo, ali za svojo plačo počne še kaj drugega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Princ Harry (38) je od marca 2021 eden od vodilnih mož v ameriškem podjetju BetterUp. Na konferenci pred nekaj meseci je ubežniški princ trdil, da ga delo tam spravi "vsak dan pokonci". Njegov cilj naj bi bil pomagati ljudem, da postanejo "najboljša različica sebe". Zelo elegantno, vendar se zdi, da je resničnost povsem drugačna.

Po mnenju nekdanjih zaposlenih v tem start-upu princ Harry za dobro podjetja ne počne skoraj nič, vendar ob koncu meseca v žep pospravi veliko denarja. "Ne vidim nobenega njegovega dela," je za "Daily Mail" dejal nekdanji uslužbenec in besno dodal: "Zasluži sedemmestno številko in ne naredi ničesar".

Profimedia

"Še huje, Harryjev ugled naj bi podjetju celo škodil. Skoraj vsak članek omenja njegovo vlogo v podjetju BetterUp in se nato norčuje iz njega in žene Meghan. Takšna pozornost nam ne prinaša ničesar. Medijski pomp odvrača pozornost od dejanske naloge start-upa," meni sodelavec podjetja. 

BetterUp je platforma za coaching. Ljudem po vsem svetu omogoča duševno pomoč. Uporabniki se morajo registrirati na spletu, odgovoriti na nekaj vprašanj, nato pa so proti plačilu dodeljeni življenjskemu trenerju ali terapevtu. Prejšnji teden je moralo podjetje s sedežem v San Franciscu odpustiti okoli 100 ljudi.

A val odpuščanj princa sploh zanima? Doslej o tem ni povedal še ničesar. "Zdi se, da je Harryjevo delo v BetterUp večinoma predstavljajo javno nastopi," je nekdanji uslužbenec povedal za Daily Mail.

Profimedia

Sprva se je zaposlenim zdelo "kul", da britanski princ dela za BetterUp. Medtem naj bi ekipa v prinčeve iskrene delovne namene začela dvomiti.  "Bolj ko spoznavamo Harryja in Meghan, bolj ugotavljamo, da govorita o skrajnostih in da so vsi njuni opisi malce pretirani," meni poznavalec delovanja podjetja. 

Po poročanju Telegrapha naj bi princ imel na bančnem računu še vedno kaj zajeten kup denarja. Okoli 11 milijonov evrov je podedoval od matere Diane,  20 milijonov naj bi prejel kot predujem za svojo biografijo "Spare", skupaj z Meghan naj bi prejela tudi 92 milijonov evrov za sodelovanje z Netflixom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta