Ste vedeli, da je pokojni oče Katarine Čas bil odličen atlet? Tako se je poklonila spominu nanj

D.Ži
14.08.2024 13:09

Pred več kot štiridesetimi leti je oče naše igralke in voditeljice ustanovil Maraton kralja Matjaža in po njegovi smrti leta 2015 so ga preimenovali njemu v čast.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katarina je letos športnikom podelila priznanja in medalje. 
Profimedia

Zadnje tedne se je vse vrtelo okoli olimpijskih iger, športnikov in športa nasploh. Ob ogledu tekmovanj se je zagotovo večkrat na svojega očeta spomnila naša igralka Katarina Čas. Ni ga več, poslovil se je februarja 2015, a za seboj pustil globoke sledi. Miran Čas je bil nekdanji atlet, športni delavec in doktor znanosti. Njegovo kariero je sicer najbolj zaznamovalo  preučevanje gozdov, a tudi atletika je bila zmeraj del njega. 

Pred več kot štiridesetimi leti je ustanovil Maraton kralja Matjaža, ki so ga po njegovi smrti leta 2015 preimenovali v Maraton kralja Matjaža - memorial Mirana Časa. Gosti ga Črna na Koroškem. 

Letošnje prireditve se je udeležila tudi Katarina Čas, ne prvič. Rada se pokloni dogodku, ki ohranja tako lep spomin na njenega očeta. "Moj oče je ljubil šport in tek. Ta maraton je ustanovil pred leti. Hvala, Črna na Koroškem, ker še naprej organizirate ta dogodek. Čestitam vsem zmagovalcem," je zapisala na družbenem omrežju, letos je imela čast športnikom podeliti medalje in priznanja. 

Mimogrede, Katarina Čas se je rodila v Slovenj Gradcu. Je hči Mirana Časa in Aleksandre Čas. Ima mlajšo sestro, Vito Čas. Srednjo šolo je obiskovala v Ljubljani. Po uspešno zaključeni Gimnaziji Bežigrad je študij nadaljevala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kasneje jo je življenjska pot pripeljala vse do Hollywooda. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta