Taylor Swift po smrti oboževalke zaradi vročine odpovedala nastop v Riu de Janeiru

STA, J.K.
19.11.2023 13:36

Obiskovalci koncerta so pred tem opozorili, da jim organizatorji kljub visokim temperaturam niso dovolili na stadion prinesti plastenk z vodo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ameriška pevka Taylor Swift je po smrti oboževalke na koncertu v Riu de Janeiru zaradi ekstremne vročine preložila sobotni nastop v tej brazilski metropoli. Priljubljeno glasbenico, ki v okviru svetovne turneje trenutno nastopa v Braziliji, je smrt 23-letne oboževalke, kot je zapisala na družbenih omrežjih, močno pretresla.

Glasbenica je v soboto zvečer na Instagramu sporočila, da morata biti varnost in dobro počutje njenih oboževalcev in članov ekipe na prvem mestu. Njen sobotni koncert v Riu de Janeiru je tako prestavljen na ponedeljek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vode obiskovalci niso smeli vnesti na stadion

Oboževalko so, potem ko se je zgdrudila, odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je kasneje umrla. Po navedbah zdravstvenih oblasti v mestu vzrok njene smrti še preiskujejo, po navedbah tujih medijev pa naj bi utrpela srčni zastoj.

Reuters

Obiskovalci koncerta so pred tem opozorili, da jim organizatorji kljub visokim temperaturam niso dovolili na stadion prinesti plastenk z vodo. Swift je od marca na svetovni turneji The Eras Tour, v Braziliji pa naj bi imela šest nastopov. Evropski del turneje se bo predvidoma začel v Parizu maja 2024.

V največji faveli ljudje brez elektrike

Brazilija se je znašla v primežu hudega vročinskega vala. V soboto popoldne so v Riu de Janeiru namerili 42,5 stopinje Celzija, vročinski indeks pa je dosegel celo 59 stopinj. Neznosne razmere so tudi v Rocinhi v južnem delu Ria de Janeira, ki je največja favela v državi. Tam so že osem dni brez elektrike. Varuh človekovih pravic je zato vložil skupinsko tožbo, v kateri zahteva pravice več tisoč oškodovancev, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. "Pustiti ljudi v skupnosti Rocinha brez električne energije toliko dni v razmerah izjemne vročine je nečloveško ravnanje z ranljivo populacijo," je ob tem dejal koordinator specializirane enote za zaščito potrošnikov Eduardo Chow de Martino Tostes.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta