Telefoni, ki berejo misli

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
16.03.2023 00:00

Vsakdo si želi dober, kaj dober, odličen telefon. In v novi družini Samsung Galaxy S23 so kar trije kandidati. Prav vse poleg vrhunske tehnologije odlikuje še odlična uporabniška izkušnja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Pametni telefoni so postali nepogrešljiv del našega vsakdana. Čeprav so majhni, v svoji notranjosti pogosto skrivajo ves (digitalni) svet uporabnika. O tem, kako se bo uporabnik razumel s svojim pametnim telefonom, pa odloča njegova programska oprema. Tega dejstva so se tisti, ki telefone kupujejo zgolj na podlagi tehničnih podatkov, že naučili.

Programska oprema in uporabniški vmesnik sta namreč naš stik s pametnim telefonom. In po tej plati nova družina pametnih telefonov Samsung Galaxy S23 naravnost blesti. Podjetje Samsung Electronics je namreč razvilo uporabniški vmesnik One UI, s katerim želi bolje povezati inovativno strojno opremo z intuitivno in za uporabo preprosto programsko opremo ter na ta način uporabnikom omogočiti boljši nadzor nad mobilnimi napravami. V najboljšem scenariju – telefon deluje tako, kot bi vam bral misli. Vse je točno tam in počne točno to, kar ste si zamislili.

Arhiv naročnika

Mobilna izkušnja, ustvarjena okoli vas

Vmesnik One UI je v novih modelih že pri številki 5.1 (posodobitve bodo deležni tudi nekateri starejši modeli Samsung telefonov). Ta ponuja svež, nov videz in občutek, zaradi česar je uporabniška izkušnja bolj prijazna in brezhibna. Od krepkejših in preprostejših ikon aplikacij do poenostavljene barvne sheme – Samsung je za bolj privlačno mobilno izkušnjo pozornost posvetil zapletenim podrobnostim.

Ugaja spremenjen prikaz obvestil – ta so bolj intuitivna in jih je enostavno prebrati že ob bežnem pogledu na zaslon. Upravljanje klicev je lažje, lahko jih tudi posnamete. One UI 5.1 obvlada različna opravila in jih naredi še bolj učinkovita – npr. obrezovanje fotografij in posnetkov, ki jih naredijo fantastične kamere novih modelov, enostavno shranjevanje telefonske številke z vizitke, celo besedilo lahko preprosto izločite iz fotografije in ga prilepite v opombo!

Arhiv naročnika

In ko smo že pri fotografijah – novi One UI 5.1 pomaga pri ustvarjanju fotografij profesionalne kakovosti s funkcijami Expert RAW4, ki so zdaj del aplikacije Galaxy Camera. Poleg tega izboljšana funkcija Photo Remaster, ki temelji na umetni inteligenci, samodejno izboljša fotografije s prilagoditvijo svetlosti, prikaza podrobnosti in barvnimi popravki tudi v kadrih z osvetlitvijo od zadaj. Prav tako lahko enostavno odstranite neželene sence in odseve, da bo vsaka vaša fotografija popolna! Pa še zlaganje fotografij v digitalne foto albume v galeriji slik je zdaj všečno opravilo.

Prilagodite telefon svojemu življenjskemu slogu

Čez dan od svoje naprave pričakujete različne stvari. Funkcije, ki jih uporabljate za jutranjo rutino, da se zbudite in ste aktivni, morda ne bodo enake funkcijam, ki vas ohranjajo osredotočene med delovnim dnem. Z rutinami lahko v napravi sprožite zaporedje dejanj glede na svoje dejavnosti, z načini One UI 5.1 pa lahko ustvarite prilagojene nastavitve za različne dele svojega življenja, od spanja in sproščanja do vadbe in vožnje. Na primer, med vadbo je lahko vaša prednostna naloga utišanje obvestil z namenom koncentracije, ali pa si za osredotočenost predvajate svojo najljubšo glasbo. Ko je čas za spanje, pa vam lahko izklop zvokov in vklop temnega načina pomagata pri umirjanju. Skratka, One UI 5.1 ponuja najbolj prilagojeno mobilno izkušnjo podjetja Samsung doslej. In to šteje!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.