(TOTI LIST) Še bolj grozljivo je, kot domneva evroposlanec Milan Zver!

Teo Retik-Zarot
08.04.2024 06:00

Kjer so temne evropske sile ustavile Zvera, tam so naši novinarji našli pot in na vpogled dobili nepočrnjene dokumente.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Selfi izpred ustavnega sodišča, ki nikoli ne bi smel priti v javnost.
Fotomontaža Toti list

Potem ko je evropski poslanec Milan Zver razkril zaroto visokih funkcionarjev Evropske unije, ki so rušili demokratičen sistem in ustavno ureditev Slovenije, in potem ko mu v EU ni uspelo pridobiti vseh dokumentov, ki bi dokazovali, da je vrh unije sabotiral največjo opozicijsko stranko, smo v uredništvu angažirali naše najboljše preiskovalne novinarje. Ti so sinoči zaključili svoje delo in malo pred polnočjo s tresočo roko in bledimi obrazi uredniškemu odboru predali ugotovitve. Te so še bolj strašljive in grozljive kot podatki, ki jih je doslej s temeljitim, sistematičnim in doslednim delom pridobil poslanec Zver. Spomnimo, naš najuspešnejši in najboljši evropski poslanec je odprl fronto s samim vrhom EU - podpredsednico Evropske komisije Vero Jourovo. Za ta tvegani korak, ki bi mu lahko prinesel silne težave ne samo v evropskih strukturah, ampak tudi doma - verjetno je ta hip ogroženo tudi njegovo življenje -, se je odločil, potem ko je Jourova lani obiskala Slovenijo in se grobo in nedostojno vmešala v naše notranje zadeve.

Zver se je pogumno lotil raziskovanja, kaj je podpredsednica komisije delala na ustavnem sodišču, kjer se je - pozor! - celo sestala s predsednikom ustavnega sodišča Matejem Accettom. Tu se začnejo razkrivati grozljiva dejanja Jourove. Njen obisk se je namreč zgodil le deset dni po odločitvi ustavnega sodišča, da zadrži izvajanje novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), sodišče pa je po obisku Jourove spremenilo svojo odločitev. "Politično gledano je bilo popolnoma jasno, da je ta odločitev ustavnega sodišča temeljila tudi na vsebini pogovora z evropsko komisarko," je izpostavil Zverov šef Janez Janša. Zver je uspel pridobiti večino dokumentov o obisku, a so bili ti pričakovano - počrnjeni. "Indici so, da je Jourova močno vplivala na zakonodajni proces, česar ne bi smela, in da je deloma odgovorna za vse, kar se je kasneje zgodilo na RTVS, vključno s spremembami programskih shem in čistke na RTVS," je dejal Zver. Kaj imajo skrivati, da je počrnjeno, se je denimo vprašal Janša.

A kjer so temne evropske sile, ki so celo očrnile naša najuglednejša medija, Novo24TV in Demokracijo, ustavile Zvera, tam so naši novinarji našli pot in na vpogled dobili nepočrnjene dokumente. Zdaj je popolnoma jasno, da je Jourova zgolj igračka v rokah slovenskih tranzicijskih in udbomafijskih sil in stricev iz ozadja. A kot rečeno, naše ugotovitve so takšne, da so pretresle tudi naše najbolj izkušene in prekaljene reporterje. "Žal nam naš vir v Evropski komisiji ni dovolil, da bi dokumente kopirali, saj se boji za svoje življenje. Ves čas se je oziral, če se ne bi kje pojavila Ursula von der Leyen ali kdo drug iz komisije. Sestali smo se v eni najbolj zanikrnih bruseljskih beznic, varovala pa sta nas dva silaka, seveda oborožena," je pripovedoval naš novinar Teo Retik-Zarot.

Zdaj tudi vemo, zakaj so deli počrnjeni, saj Jourova ustavnega sodišča ni obiskala sama, temveč v spremstvu Milana Kučana. Sodeč po dokumentih je Kučan celo vpil na Accetta, da naj za božjo voljo že sprejmejo odločitev, ki so jim jo naložili v Murglah. Jourova naj sicer vpila ne bi, je pa Accettu pojasnila, da bo imel "v EU velike težave". Pojasnila mu je tudi, da se zaveda, da je SDS na RTVS poslala svoje najboljše medijske kadre in aktivirala tiste, ki jih je tam že imela, in da so ti kadri ustvarjali izjemno uspešne in kakovostne oddaje - izpostavila je denimo Igorja Pirkoviča in Vido Petrovčič -, a da mora Evropska komisija zaradi dogovora med von der Leynovo, Zoranom Jankovićem in tudi Robertom Golobom in "drugimi vplivnimi pripadniki globoke države" iz RTVS odstraniti te izjemne in kakovostne posameznike.

S temi ugotovitvami smo takoj seznanili poslanca Zvera, ki je ves bled dejal, da iz protesta SDS ne bo sodelovala na evropskih volitvah, saj je "bruseljska birokracija očitno tesno povezana s slovensko levico", kar pomeni, da bodo - ker očitno takšno moč imajo - ponaredili tudi izide volitev v Evropski parlament. "Zdaj je slika jasnejša, naši kadri na RTVS so bili pogubljeni, še preden so sploh začeli izvajati svoje naloge. To je grozljivo," je poudaril evropski poslanec, ki ga izjemno žalosti, da je tudi Jourova sodelovala pri tem, da SDS-ov projekt prevzema RTVS ni uspel. "Če to ni dokaz vpletanja v naše notranjepolitične zadeve in rušenja ustavne ureditve, potem ne vem, kaj je," je dejal zgroženi poslanec, ki bo pravico iskal na sodišču EU, evropskem sodišču za človekove pravice in tudi na OZN. "Zadevi bom prišel do dna, četudi se bom moral na koncu obrniti na Združeno federacijo planetov," je zatrdil. Zaradi svojega raziskovalnega dela in intervjuja, ki ga pravkar daje najbolj verodostojnemu ruskemu mediju Voice of Europe, katerega reden gost je tudi Janša, mu Pulitzerjeva nagrada ne uide!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta