(TOTI LIST) Ronaldo v ekskluzivnem intervjuju: Izjemno sem spal na postelji iz Prekmurja!

Adam Max Elšnik
02.04.2024 06:00

Medtem ko so ga navijači več dni neuspešno čakali na brniškem letališču, pred ljubljanskim hotelom in na stoženskem stadionu, je nam uspelo nogometnega boga po tekmi s Slovenijo dobiti pred mikrofon.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ronaldo med počitkom v ljubljanskem hotelu
Profimedia

Cristiano Ronaldo je za naš medij ekskluzivno in brez dlake na jeziku spregovoril o Sloveniji, naši reprezentanci, bivanju v ljubljanskem hotelu in o postelji, ki je ne bo nikoli pozabil in o kateri so poročali tudi slovenski mediji.

Gospod Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, kako ste se med tem kratkim obiskom počutili v Sloveniji?

"Slavonijo mi je nekoč predstavil že kolega Luka Modrić, ko sva skupaj igrala za Real Madrid. Takrat mi je govoril o salami, ki ima živordečo barvo ..."

Se opravičujemo, ampak govorimo o Sloveniji, državi, ki leži med Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Modrićevo Hrvaško.

"Aja, seveda, se opravičujem, kakšen bedak sem. (Smeh.) Slovaška je imela od nekdaj dobre nogometaše, večkrat sem igral v Budimpešti, tako da sem se tudi tokrat zares dobro počutil v vaši državi."

Dobro, pustimo za trenutek geografijo ob strani …

"Prosim?! A se vi iz mene delate norca? A vi res mislite, da ne vem, kje sem? Me imate za nogometaša?! Aja, ta mi ni uspela, no, želite, da prekinemo pogovor?"

Nismo tako mislili, se opravičujemo, je pa res, da ste našo državo videli samo iz avtobusa in skozi hotelsko okno, praktično nobene fotografije niste naredili na naših tleh.

"Za to imam dober razlog. Dober spanec mi zelo veliko pomeni, to je verjetno tudi eden glavnih razlogov, da imam za sabo tako uspešno kariero. In ko smo prispeli v hotel, ko sem se usedel na tisto posteljo, sem v trenutku zaspal ob svoji odejici. Mmmmm, to je bil trenutek, ki ga ne bom nikoli pozabil. Lep spomin na vašo državo, naredil sem tudi fotografijo, ki jo lahko objavite."

O, hvala, bomo! Verjamemo, da ste se naspali. O tem so poročali tudi slovenski mediji. Pri enem naših vodilnih spletnih portalov - za naše bralce moramo sicer omeniti, da je šlo za Siol - so celo objavili novico, da ste spali na postelji iz Prekmurja.

"Res? Fenomenalno. Vidite, kako prijazni so vaši novinarji, česa takega zagotovo ne boste nikoli prebrali v svetovnih medijih. Tam mi pogosto očitajo, da sem že prestar za nogomet, da gledam samo na denar, da na zelenicah simuliram, da se ukvarjam samo s sodniki … Samo malo, da ne pozabim. Od kod, ste rekli, da je postelja, na kateri sem spal pred zadnjo tekmo?"

Iz Prekmurja, to je pokrajina v Sloveniji ...

"Dajte mi, prosim, samo trenutek, da si zapišem v telefon. S, l, a, v, i, a, tako, Slavia, mesto pa je? Praga, Sofija? Kako ste že rekli? Da pošljem podatke svoji Georgini, da čim prej nabaviva te postelje za najine vikende v Savdski Arabiji, na Madeiri, v Italiji, Grčiji ..."

Vam bomo poslali SMS-sporočilo z vsemi potrebnimi podatki. Ker boste kmalu morali na letališče, bi radi izpeljali ta intervju do konca.

"Ja, hvala, se strinjam. Zelo ste prijazni. Kaj vas še zanima?"

Veliko ljubiteljev nogometa, zlasti najmlajših, vas je čakalo na letališču in pred hotelom, želeli so si vašega avtograma in se fotografirati z vami, a jim tega zadovoljstva in sreče niste privoščili. Tudi na zelenici našega stadiona ste bili zelo zadržani, več ste se ukvarjali s sodnikom kot z navijači, ki so samo zaradi vas pokupili vstopnice v rekordnem času.

"Na pamet govorite. Zakaj pa mislite, da imam profile na vseh mogočih omrežjih? Tam lahko moje življenje spremljajo noč in dan, tam lahko opazujejo moje mišice, črne nohte na nogah, domačo telovadnico, mojo Georgino v kopalkah … A vam to ni dovolj? Kaj pričakujete, da bom zdaj še delil avtograme? Pa kje smo? V 19. stoletju? Kemični svinčnik sem nazadnje v roke prijel leta 2003, ko sem podpisal pogodbo za Manchester United. Sploh ne vem, ali ga še znam uporabljati."

No, nekaj težav ste imeli z navijači v avli hotela, eden od njih pa vas je presenetil celo na zelenici, ko vas je tudi poljubil. Niste bili ravno zadovoljni …

"Če mene vprašate, bi morali za take ljudi uvesti kazni, kot jih poznajo v Savdski Arabiji, kjer zdaj živim in igram. Da skandirajo moje ime, da me poljubljajo, je nedopustno. Pa kje mi živimo? V Slavoniji?"

Gospod Ronaldo, mi živimo v Sloveniji, vi v Savdski Arabiji, po koncu uspešne kariere pa se boste verjetno vrnili na rodno Portugalsko.

"Kaj pa je z vami? A vi me pri 39 letih že pošiljate v pokoj? Po porazu na prijateljskem srečanju z eno neznano Slovaško? Fuck you, fuck you!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta