(TOTI LIST) Šok: Branko Grims zapušča Slovenijo in odhaja k Orbanu!

Jégkorszaki Nácik
21.10.2024 06:00

Na Madžarskem navdušeni, v Žireh pa je zavladalo veliko razočaranje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Neverjetno! Branko Grims, eden največjih domoljubov na slovenskih tleh, se seli na Madžarsko. In to za vedno. Kot nam je uspelo izvedeti, je vidni član Janševe stranke svojo selitev načrtoval že dolgo, najprej leta 2015, ko je Slovenijo zajel največji migrantski val doslej, nazadnje pa leta 2022, ko je Janševa stranka prepričljivo izgubila na državnozborskih volitvah in je oblast v Sloveniji prevzel gejevski lobi. "Vse sem povedal v Evropskem parlamentu, drugega komentarja nimam. Lahko zgolj dodam, da sem zelo razočaran nad razmerami v Sloveniji, in se sprašujem, do kdaj bodo naši otroci lahko v vrtcih in šolah sploh še jedli svinjske zrezke," se je na naše poizvedovanje v solzah in z robčkom v roki odzval novopečeni evropski poslanec, ki je imel nedavno zelo odmeven govor v Strasbourgu, zaradi česar si je prislužil tudi glasen aplavz prisotnih v dvorani in večjo objavo na proruskem portalu Voice of Europe.

Spomnimo, Grims, ki sicer še vedno ne verjame v globalno segrevanje, je v zelo čustvenem nagovoru pred evropskimi poslanci poudaril, da je Madžarska v vsaj dveh stvareh lahko zgled Evropi. "Prva je dosledna zaščita meja in zavračanje ilegalnih migrantov. Zato je Madžarska mirna in varna država, taka kot bi lahko bila in bi morala biti vsa Evropa, če bi dosledno zaščitila svoje meje z vsemi zakonitimi sredstvi. Druga je zaščita otrok pred zanje tako uničujočo ideologijo​ LGBT+. Bil sem opazovalec na referendumu na Madžarskem, na katerem se je več kot 80 odstotkov volivcev odločilo za zaščito otrok. Narod, ki tako ščiti svoje otroke, ima bodočnost. Zato, spoštovani gospod Orban, vam in republiki Madžarski želim še naprej uspešno predsedovanje Evropski uniji, za krepitev in ohranjanje krščanske Evrope, edine prave Evrope, Evrope narodov, Bog …" je nadaljeval poslanec, ki naj bi v naslednji tednih vrnil slovensko državljanstvo. Da Grims z odhodom iz Slovenije misli povsem resno, dokazuje tudi zadnji nepremičninski posel, pod katerega se je podpisal lastnoročno - vilo na Bledu, ki jo je zadnja leta oddajal premožnim turistom, je že zamenjal za luksuzno vikendico ob Blatnem jezeru.

Medtem so nam tudi v uradu za priseljence v Budimpešti potrdili, da so od evropskega poslanca že prejeli prošnjo za državljanstvo, o postopku pa je seznanjen celo tamkajšnji premier Viktor Orban, saj mu je Grims, sicer geolog po izobrazbi, v zahvalo že podaril geološko karto Velike Madžarske. "Gospod Grims, ki ga močno cenimo, nam je poslal tudi svojo knjigo o kulturnem marksizmu in dovolilnico gospoda Janeza Janše, da se lahko odreče slovenskemu državljanstvu. Prav tako je priložil akcijski načrt glede reševanja romske problematike in predlog zakona, po katerem bi lahko pripadnikom istospolne skupnosti in migrantom samo zato, ker živijo na planetu Zemlja, izdajali zaporne kazni. Ko bomo prejeli še njegovo študijo, ki napoveduje ledeno dobo, bomo celotno dokumentacijo nemudoma posredovali notranjemu ministrstvu, da prednostno obravnava primer. Ko gre za intelektualno nadpovprečne posameznike z izjemnim občutkom za sočloveka, se dodelitev madžarskega državljanstva izvede v nekaj dneh, tako da gospodu Branku Grimsu že sedaj izrekamo dobrodošlico," so nam uradno odgovorili v uradu za priseljence.

In medtem ko so na Madžarskem navdušeni nad novo politično pridobitvijo, pa je v nekaterih delih Slovenije, zlasti v Žireh, že zavladalo veliko razočaranje. Ko smo se odpravili v ta del Gorenjske, ni želel sicer nihče poimensko izraziti svojega nezadovoljstva nad Grimsovo selitvijo, nam je pa eden izmed gostov v tamkajšnji gostilni, menda mu je ime Dejan, zaupal, da bomo v uredniški elektronski nabiralnik kmalu prejeli uradni odziv slovenske divizije organizacije Blood and Honour. In ni se zmotil. Tako so zapisali: "Spoštovani predstavniki domoljubnih medijev. Zdaj nam je povsem jasno, zakaj je nedavno v tistem podkastu, v katerem je nastopil tudi Branko Grims, živce izgubil cenjeni in priljubljeni komentator Aleš Ernecl. Ne moremo verjeti, da nam je čistokrvni Slovenec, ki nas je pred leti celo povabil v prostore državnega zbora, obrnil hrbet. Pa ne samo nam, ampak celotnemu slovenskemu narodu. General Leon Rupnik se sedaj zagotovo obrača v grobu. Res je, naši predniki so bili na strani nacistične Nemčije in Adolfa Hitlerja, ampak se domovini niso nikoli odrekli. To je izdaja, proti temu se bomo borili še naprej. Osti jarej!"

Odzive preostalih človekoljubnih organizacij, kot so Tu je Slovenija, Hervardi, Headhunters Domžale in Rumeni jopiči, bomo objavili takoj, ko jih bomo prejeli.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta