(TOTI LIST) Šok: Robert Golob čez noč izbral novo komisarsko kandidatko!

Robert von der Gaber
16.09.2024 06:00

Saga z izbiro slovenskega kandidata oziroma kandidatke za položaj v Evropski komisiji je doživela nov preobrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Potem ko je poskus, da bi mesto evropskega komisarja pripadlo nekdanjemu predsedniku računskega sodišča Tomažu Veselu, padel v vodo, ker želi imeti šefica komisije Ursula von der Leyen spolno uravnoteženo ekipo in je tudi zato pritisnila na kolonije, da ustrežejo njeni želji, je še do konca minulega tedna veljalo, da bo nova slovenska komisarka nekdanja veleposlanica Marta Kos. A se je tudi ta predlog na koncu po naših informacijah sfižil. Kot nam je namreč uspelo izvedeti pred sinočnjim zaključkom redakcije, naj bi bil premier Robert Golob v soboto pozno zvečer, ko si je z domačega kavča prevrtel poročila na slovenskih televizijah, zaradi zavlačevanja opozicije dobesedno znorel, med drugim naj bi bil daljinski upravljalnik zabrisal skozi odprta balkonska vrata in si na terasi celo prižgal cigareto. "Česa takega še nismo doživeli. Sploh nisem vedel, da naš premier kadi. Tako je bil penast, da smo se raje skrili v stanovanje," nam je dogajanje prestrašen opisal prvi sosed našega predsednika vlade.

Smo pa prav po zaslugi tega soseda, ki se je kmalu vrnil na svoj balkon, prišli do ekskluzivne novice, kdo bo nova kandidatka za komisarko. "Ko je Robi ugasnil čik, zaradi katerega ga je Tina nemudoma okarala in mu pripravila nariban ingver na posteljici iz avokada s posipom iz indijskih oreščkov, da bi tako prikrila vonj po nikotinu in stabilizirala predsednikovo počutje, se je vnel manjši prepir," je razkril sosed, ki pa sprva ni natančno razbral razloga povišanih tonov v stanovanju slovenskega premierja. "Vpila je, da naj zdaj enkrat končno ne spreminja svojih odločitev, da želi biti zdravstvena ministrica in pika. Da ji je to obljubil," nam je sporočil sosed, s čimer je potrdil naše poročanje izpred nekaj tednov, da je Gabrova v igri za ta pomembni resor v slovenski vladi. Sosed, čeprav se je zelo nagibal čez ograjo, ni mogel razbrati, katero novo funkcijo je Golob predvidel za svojo partnerko, slišal pa je, kako je vpila, da nikakor ne želi biti stran od svojih nutrij in da se ob zdravstvenem resorju želi doma še naprej ukvarjati s prehrano nacije. "Potem je postalo vse skupaj bolj umirjeno, tudi moji otroci so zaspali, sem pa slišal, da je rekla, da nikakor ne želi stran od svojega mucka. Po glasovih sklepam, da sta se malo tudi pokljunčkala, rekla mu je še, da ne bo preživela, če bosta ločena, četudi bi se videvala ob vikendih," nam je nanizal sosed, ki je med drugim ujel tudi besede, da "s tisto blond babo že ne bom delala".

***

"Kaj je, Boris, še ne spiš?" se je čez kako uro na svojem balkonu spet pojavil slovenski premier. Tokrat vidno zadovoljen in olajšan, medtem ko je njegov najbližji sosed brez besed gledal v zvezde. "Ja, prej sva bila malo glasna. Verjamem, da ne moreš zaspati, se ti oproščam, te pa tudi prosim, da nič ne poveš tistemu Požarju. Zmenjeno? Saj sva se s Tinco zdaj vse zmenila. Pa tudi malo posteljne telovadbe po teh napetih dnevih je obema prišlo prav, hehe, saj se razumeva, Boris, ne?" je Golob, oblečen v kopalni plašč, nadaljeval pogovor. In si spet prižgal cigareto. "Nisem vedel, gospod predsednik, da kadite …" se je poskusil v pogovor vključiti Boris, a ga je premier nemudoma ustavil. "Pssst, ne tako glasno. Naju bo Tina slišala, bom moral spet tisto zelenjavo jesti. No, če uspem z novim predlogom za komisarsko mesto, v torek bom to genialno idejo predstavil tudi koalicijskim partnerjem, si bova lahko na tem balkonu tudi kakšen đžoint zvila. In pivo spila. Kaj praviš?" je zanimalo Goloba. Boris je še naprej stoično gledal v zvezde. "Pa kaj me ti slišiš? Boris? Boris! Imam idejo, kako razrešiti to komisarsko blamažo. Saj verjetno veš, o čem govorim. Vesel, Marta, Ursula, Janša ... Z enim predlogom bom ubil dve muhi na en mah, seveda ne dobesedno, da ne bo spet Tinca jezna. Doma bom imel mir, zadovoljni pa bodo tudi v Bruslju. Kaj praviš?" je v soseda še naprej vrtal slovenski premier. Boris še vedno ni spregovoril besede, le pogled je sedaj usmeril na cesto pod stanovanjsko hišo. "Okej, mi je jasno, da si zdaj jezen, ker sva bila prej s Tino tako glasna. No, še enkrat se ti opravičujem in upam, da bo po tem, ko se bo moja preselila v Bruselj, vse drugače. Zdaj pa grem spat. Vse dobro, Boris, in lahko noč," je svoj monolog v soboto ponoči na balkonu zaključil Golob.

Že naslednje jutro je prvi sosed našega premierja poklical v uredništvo Totega lista. Vse ostalo je danes zgodovina.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta