Umrl je zvezdnik ene najbolj priljubljenih serij vseh časov, pred leti je v nesreči izgubil obe nogi, a se ni predal

D.Ži
02.09.2024 10:03

"Si zgled nefiltrirane ljubezni in vztrajnosti pri soočanju z življenjskimi izzivi," so besede, ki mu jih je namenila kolegica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Umrl je Obi Ndefo, igralec, znan po vlogah v serijah "Dawson's Creek" in "Stargate SG-1". Star je bil 51 let, piše Deadline.

Njegova sestra Nkem Ndefo je svetu sporočila žalostno novico. Vzrok smrti še ni znan. "Skrušena sem, ker sem izgubila mlajšega brata, a vem, da je končno pomirjen," je zapisala.

Obi je pred petimi leti po nesreči v Los Angelesu izgubil obe nogi. Od takrat je bil zelo osredotočen na svoje zdravje in okrevanje, vsa leta pa je bil aktiven tudi kot učitelj joge.

Po diplomi v dramski šoli univerze Yale je začel igrati v različnih televizijskih serijah. Nastopil je v uspešnicha, kot so Zvezdne steze, "Don't Underestimate Jordan", "Blues of New York", NCIS: Los Angeles, najbolj pa se ga spominjamo po vlogi v Dawson's Creeku. V tej seriji je med letoma 1998 in 2002 igral Bodieja Wellsa.

Njegova kolegica Mary-Margaret Humes se mu je po smrti poklonila s čustveno objavo. 

"To ni lahko. Težko si predstavljam, da si nas zapustil, dragi prijatelj. Vedno si bil in vedno boš žarel. Si zgled nefiltrirane ljubezni in vztrajnosti pri soočanju z življenjskimi izzivi. Cenila bom vsa najina sporočila ljubezni in podpore, ki sva si jih pošiljala v zadnjih nekaj letih, počivaj v miru, dragi bojevnik," je zapisala.

Igralec je ustanovil tudi neprofitno organizacijo Arts Alliance for Humanity, ki podpira umetnostno izobraževanje v javnih šolah in skupnostih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta