(VIDEO) Marjetka iz Maraaye v sebi tri leta skrivala bolečo zgodbo, ki je zdaj do solz ganila Slovenijo

D.Ži
19.10.2023 13:10

Bolečina včasih rodi prelep biser. In prav taka je skladba Cilj, s katero sta se Maraaya dotaknila zelo življenjske teme, ki se je glasbeniki lotijo le redko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Pesem Cilj je nastala, ko se je od nas poslavljala moja babi," pravi Marjetka.
Osebni Arhiv

Marjetka Vovk, glas dua Maraaya, je pred Slovenijo delila ganljivo zgodbo, ki jo je držala zase več kot tri leta. Točno mesec dni pred svojo težko pričakovano koncertno turnejo sta z Raayem izdala ganljivo pesem, ki govori o minevanju in zavedanju, da je življenje minljivo. Pesem in video sta še toliko bolj posebna, saj je Marjetka delila ganljivo zgodbo, ki se skriva za skladbo Cilj.

Gre za eno tistih skladb, ki jih glasbeniki ne izdajajo pogosto, saj so tako zelo osebne, tudi teh tem se ustvarjalci dotaknejo le redko. Za kako poseben projekt gre, priča dejstvo, da sta Maraaya napoved te skladbe delila z oboževalci na enem od koncertov že pred letom dni, ko sta jo ekskluzivno izvedla prvič. 

"Življenje je na koncu album slik, dogodkov, katerih se rad spominjaš. Za naju je to rojstvo najinih otrok, poroka ... Življenje pa prinaša vzpone in padce. In ob slednjih lahko nastanejo pesmi, kot je ta. Pesem Cilj je nastala, ko se je od nas poslavljala moja babi. Veliko inspiracije mi je dala. In prav zaradi nje so nastale tri najlepše pesmi, ki sem jih napisala v življenju, niste jih še slišali. Cilj je prva od njih," razkriva Marjetka. 

O novi skladbi se je razpisala tudi na družabnih omrežjih. "Dolgo sva razmišljala, kako opisati to posebno pesem, ki jo danes deliva z vami.  Našla sva prve besede, posnetek prve napovedi, ko sem jo prvič predpremierno zapela na enem od najinih koncertov lani. Danes sem pripravljena to zgodbo deliti z vami. Zgodbo, zaradi katere sta danes tu ta pesem in prekrasen videospot. Pa naj občutki in zvočni posnetek tistega koncerta pospremijo pesem Cilj in videospot, ki sledi," piše Marjetka. Maraaya bosta v okviru turneje 20 čarobnih koncertov za 20 čarobnih let 19. decembra nastopila tudi v mariborskem Narodnem domu. Vstopnice so že na voljo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta