(VIDEO) Tri ure vzpona, a bilo je vredno: Maraaya in Kvatropirci posneli enega najlepših slovenskih spotov

D.Ži
30.09.2022 12:06

Slovenska glasbena scena je dobila precej nepričakovano glasbeno sodelovanje, ki pa je rodilo skladbo z izjemnim sporočilom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neo Visuals

Nov duet je dobila slovenska glasbena krajina. In obeta na polno. Pesem Življenje v nepričakovani kombinaciji, duo Maraaya in Kvatropirci.

Gledalci najbolj priljubljene slovenske serije ta trenutek pri nas, "Ja, Chef!", so se nad pesmijo že nekaj časa navduševali. Odziv, ki so ga dobili Marjetka in Raay, ki sta pesem tudi napisala, ter Kvatropirci, je bil izjemen. Marjetka in Raay, oz. Maraaya, pa najavljata tudi album, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta.

Poseben podvig je za Maraayo in Kvatropirce bilo tudi snemanje zelo lepega videospota na Kamniškem sedlu. Do lokacije snemanja je namreč snemalna ekipa najprej morala opraviti več kot 3 ure dolg vzpon. Prizori v Kamniško Savinjskih Alpah, na več kot 1.900 metri nadmorske višine, po mnenju izvajalcev pomenu pesmi dajejo globino.

"Po nizu življenjskih zgodb: Drevo, 1000 let, Zdaj pa greš, sva najini zbirki ustvarjanja dodala še pesem Življenje, s katero napovedujeva tudi istoimenski album, ki izide v začetku prihodnjega leta. Boljše kombinacije kot z izjemnimi vokalisti, Kvatropirci, ki jih občudujem, pa si za to pesem ne bi mogel zamisliti. Fantje izjemno zvenijo tudi v nekoliko drugačnem zvoku, kot smo jih vajeni, sam pa sem pri svojem ustvarjanju od nekdaj ljubitelj kombinacij in duetov. Tale ima očitno nekaj, kar se je ljudi dotaknilo," pravi Raay. In dodaja: "Na Facebook, Instagram in po elektronski pošti smo dobili ogromno sporočil, upal bi si reči da celo več kot 300, kdaj, zakaj, katera pesem je to, kdaj bo izšla. Kakšna popotnica!"

"Še preden je bila pesem izdana, smo dobili ogromno sporočil, kdo to poje, kaj je to za ena pesem in kje se jo lahko posluša, saj se delčki pesmi že več kot leto dni pojavljajo v seriji Ja, Chef!. Kljub temu, da ne gre za uvodno pesem ali tematsko pesem serije, enostavno v ljudeh nekaj premakne. Kaj takega se nama že pred samim izidom pesmi še ni zgodilo," je Marjetka opisala navdušene odzive poslušalcev.

Kvatropirec Tomaž Krt pa novi skladbi za popotnico sporoča: "Nikoli si ne bi mislili, da lahko neizdana pesem pritegne toliko pozornosti in navdušenja. Verjamemo, da tudi zato, ker je besedilo izjemno inspirativno. Tudi nas je takoj prevzela, je nekaj novega, svežega za nas, zagotovo pa v kombinaciji z Marjetkinim vokalom in našim večglasjem prinaša svež zvok."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta