(VIDEO) Neokusno! Vplivnica razrezala Balenciagina oblačila, saj jo je razjezila znamkina reklamna kampanja z otroki

D.Ži
30.11.2022 09:37

Oblak prahu se je dvignil, a ne v dobrem smislu. Potem ko je prestižna znamka objavila slike otrok s sadomazohističnimi medvedki, kritike kar dežujejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Najnovejša kampanja prestižne modne hiše Balenciaga je šokirala javnost, saj na več oglasnih fotografijah otroke prikazuje v povsem neprimernem kontekstu.

Ena od kontroverznih fotografij prikazuje otroke, ki nosijo polne vrečke medvedkov, prevezanih s trakovi v sadomazohističnem fetiš slogu. Ogorčenim odzivom javnosti ni videti konca. 

@chloehenny I honestly feel sick to my stomach but can’t say that I’m surprised tbh! 😰 #boycottbalenciaga #balenciaga #balenciagaphotoshoot #balenciagagate #viral ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

V znak protesta se je tiktokerica @chloehenny odločila uničiti Balenciagina draga oblačila. Vplivnica je objavila posnetek, na katerem je videti, kako iz omare jemlje oblačila in čevlje te prestižne znamke in jih meče na tla.

@chloehenny “We’re sorry about that” 🙄🤮 also the male worker smiling at the end of this video literally just told me that he doesn’t care about children being exploited by p3docracy 🙂 DO NOT SUPPORT THIS BRAND! #boycottbalenciaga #balenciaga #balenciagagate #cancelbalenciaga #fyp @Chloé Hennessey ♬ original sound - Chloé Hennessey

Nato vzame škarje in prereže pulover s kapuco ter sledilce pozove, naj prenehajo nositi njihova oblačila. Posnetek je zbral več kot milijon ogledov in preko 26 tisoč všečkov, podprli so jo tudi številni drugi Tiktokerji.

"Bojkotirajte Balenciago", "Balenciaga mora pasti" in "Ponosen sem nate" je le nekaj komentarjev njenih spletnih kolegov in sledilcev.

Balenciaga se je sicer po škandalu s fotografijami opravičila in promocijski material odstranila s svojih uradnih platform. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta