(VIDEO) Pesem govori o Putinu: Znano je, kdo bo Hrvaško zastopal na Evroviziji

A.L.
12.02.2023 11:50

Evrovizijski oboževalci so že tedne pred izborom na Twitterju komentirali tekmovalce Dore.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Vse več je znanih pesmi, ki se bodo letos predstavile na pesmi Evrovizije v Liverpoolu. Sinoči so svojega zmagovalca izbrali tudi Hrvati. V Opatiji se je za naziv tistega, ki bo Hrvaško zastopal na letošnji Evroviziji, potegovalo 18 izvajalcev, med njimi pa so slavili Let 3 s skladbo Mama ŠČ!

Že pred Doro so reški posebneži veljali za favorite, po poročanju N1 Zagreb pa so navdušili tako žirijo kot občinstvo. Zbrali so 279 točk in si zanesljivo priborili vstopnico za Liverpool.

Evrovizijski oboževalci so že tedne pred izborom na Twitterju komentirali tekmovalce Dore. "Zlomil se bom, če ne pošljemo Nevere ali Mame ŠČ, ker letos zaradi Dore ne bom gledal Melodifestivala", "Nikoli ne glasujem na neumnostih, kot sta Dora in Supertalent, letos pa bo HRT dobila moj denar, ker mora Nevera na Eurosong", "Tako dobra je pesem skupine Let 3, da mora osvojiti Doro", "Če Hrvaška noče Let 3, jih bo Poljska z veseljem sprejela. Uvodni verzi pomenijo isto v obeh jezikih" je le nekaj komentarjev na Twitterju.

Pred Doro sta bila dva člana skupine gosta v oddaji Pressing na N1 Zagreb. Damir Martinović – Mrle je takrat razložil, da pesem Mama ŠČ govori o ruskem predsedniku Vladimirju Putinu.

“Morda so ljudje dobro prepoznali, da pesem govori o Putinu. Želimo poslati sporočilo tistim, ki mislijo, da je planet njihova igrača in z vsemi upravljajo kot z marionetami. Trenutno je Putin izrazit maneken tega stila, zato smo mu posvetili pesem,” je dejal Mrle, ki ga povzema N1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta