Z več kot 1.000.000 evrov izplačanih obresti Nekster postavlja nove standarde množičnega investiranja

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
29.06.2023 00:00

Slovenski pionir množičnega investiranja, podjetje Nekster d.o.o., je v zadnjih letih dosegel izjemne uspehe. S svojo zavezanostjo k stabilnosti in rasti je Nekster uspelo pridobiti zaupanje široke mreže investitorjev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Zaupanje se odraža v impresivni skupni vsoti izplačanih obresti, ki je presegla vrednost 1.000.000 evrov. Neksterjev dosežek je jasen kazalnik njegovega dobrega dela, stabilnosti in rasti, ki jo beleži skozi leta obstoja. Z izplačilom več kot milijona evrov obresti, Nekster ne le utrjuje svoj položaj na trgu, temveč tudi dokazuje, da je množično investiranje vredno zaupanja in lahko prinese obetavne rezultate. Ta dosežek je odraz Neksterjeve zavezanosti k inovacijam, odličnosti in ustvarjanju dolgoročne vrednosti za svoje investitorje.

Nekster je prepoznal poslovno priložnost v podpori podjetništvu in zagotavljanju nemotenega poslovanja ter izvedbe zastavljenih ciljev s pomočjo globalne platforme investitorjev. S svojim inovativnim finančnim modelom in popolno avtomatizacijo spletne platforme je Nekster omogočil investitorjem dostop in vlaganje v finančni produkt, ki je poleg izvrstnega obvladovanja tveganja dodatno zaščiten z zavarovanjem proti tveganjem neplačila pri kreditni zavarovalnici. V letu 2023 Nekster ne namerava "sedeti na lovorikah", ampak ponuditi še več izbire, več informacij in boljšo uporabniško izkušnjo. Z večjim poudarkom na investicijah v večja in bolj stabilna podjetja Nekster skrbi za varnost investicij. Gre za produkt, ki ima varne in stabilne donose ne glede na nihanja trgov, zato je pomembno, da je del vsakega naložbenega portfelja. Povprečna letna donosnost vloženih sredstev na platformi Nekster je v zadnjih 12 mesecih znašala 6,67 odstotka.

Nekster je danes uspešno uveljavljen kot edina platforma za množično investiranje na ravni EU, ki je svoj poslovni model nadgradila z dodatnim kritjem prek partnerstva z zavarovalnico. S stoodstotno digitalizacijo celotnega postopka na platformi si je Nekster odprl široke možnosti dosega in agilne načine optimizacije poslovanja.

V prihodnosti Nekster napoveduje hitrejši razvoj platforme, zlasti na strani ponudbe za podjetja. S povečanjem ekipe in razvojem novih tehnoloških rešitev Nekster stremi k izgradnji popolnega ekosistema, namenjenega povezovanju povpraševanja po financiranju s strani podjetij ter povpraševanja po investiranju iz strani posameznikov.

Nekster je na poti, da postane osrednja spletna pisarna, namenjena optimizaciji poslovanja in iskanju varnih naložb. S prenovo spletne platforme in mobilne aplikacije, ki je trenutno v teku, bo podjetje še izboljšalo uporabniško izkušnjo in povečalo možnosti za rast.

Nekster je zasnoval inovativen koncept poslovnega modela, ki kaže znake stabilne rasti že tretje leto zapored. Do danes je skupina Nekster™ v slovensko gospodarstvo prelila več kot 500 milijonov evrov, od tega s pomoćjo  platforme pa financirala preko 115 milijonov evrov terjatev. Ta impresivna številka kaže na njegovo uspešnost in priljubljenost med investitorji.

V prihodnje pričakujejo še večji porast povpraševanja, saj je poznavanje množičnega investiranja še v zgodnji fazi. Z nenehnim razvojem in nadgradnjo ponudbe se Nekster pripravlja na svetlo prihodnost, ki bo prinesla še večje priložnosti za rast in inovacije.

Nekster je dokaz, da je s pravim pristopom, inovativnostjo in zavezanostjo k zagotavljanju kakovosti in varnosti mogoče doseči izjemne rezultate. Z njegovim uspehom je postavljen nov standard za množično financiranje, ki bo v prihodnje služil kot zgled za druge. Njegova zgodba je inspiracija za vse, ki se ukvarjajo z inovacijami na področju financ in tehnologije, in dokazuje, da je s pravim pristopom mogoče doseči velike stvari. Nekster je zasnoval novo poglavje v zgodovini množičnega investiranja, ki je polno obetov in priložnosti.

Nejc Apšner, CEO družbe Nekster, d.o.o.
Arhiv naročnika

Zakaj ste se odločili za poslovni model, ki temelji na zavarovanih terjatvah? Kako se vaš pristop razlikuje od drugih na trgu?

Nejc Apšner: Naša odločitev za poslovni model z zavarovanimi terjatvami izhaja iz želje po zagotavljanju stabilnosti. Vse naše terjatve so zavarovane pri kreditni zavarovalnici, kar odpravlja tveganje neplačila. Ta pristop se na dolgi rok odraža v stabilnih donosih, kar je tudi naš glavni cilj. Če primerjate naše rezultate z drugimi P2P platformami v zadnjih treh letih, boste opazili, da je pristop, ki temelji na stabilnosti, edini, ki je dolgoročno vzdržen.

Naša zavezanost stabilnosti se kaže tudi v naših strateških odločitvah. Nedavno smo naš portfelj preselili v večja in bolj stabilna podjetja, kar nam bo omogočilo, da bomo stabilno prebrodili morebitne upočasnitve gospodarske aktivnosti. To strategijo smo uspešno uporabili tudi med pandemijo, in tudi takrat nismo imeli težav.

Naš cilj niso nadpovprečni donosi, kot jih morda vidite oglaševane drugje. Poslovni model platforme Nekster temelji na stabilnosti, kar pomeni, da se naši stabilni donosi skozi leta izkažejo za višje od povprečja tistih, ki ne ponujajo zavarovanih terjatev. To je tisto, kar nas loči od ostalih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.