Zavarovanje, ki vas spremlja na vsakem kilometru

Ko boste naslednjič sklepali avtomobilsko zavarovanje, ne glejte samo na ceno. Pomembno je, da izberete sodobna kritja, prilagojena vašim potrebam, in kakovostne asistenčne storitve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Generali zavarovalnica

Ali veste, koliko družin živi v Sloveniji? Na Statističnem uradu RS pravijo, da po zadnjih podatkih pri nas živi približno 412.000 družin z otroki. Povprečna starost očetov v družinah z otroki je malo čez 50 let, povprečna starost mater malo pod 50, povprečna starost otrok pa okoli 20 let. Zakaj naštevamo te suhoparne številke? Ker se za njimi skrivajo zgodbe. O vsakdanjih prevozih v službo in šolo, na popoldanske dejavnosti in družinske izlete, o potovanjih na morje in v tuja mesta, o prvih zmenkih in vožnji v porodnišnico. Veliko teh poti Slovenci opravimo z družinskim avtomobilom.

Statistika tudi pravi, da je v Sloveniji registriranih skoraj milijon in 200 tisoč osebnih vozil. Če odštejemo službena vozila podjetij, jih je večina v lasti družin. V nekaterih družinah zadostuje eno vozilo, druge potrebujejo dve, morda celo tri. Reke teh vozil se vsakodnevno pretakajo po naših cestah. Večinoma varno, brez okvar in nesreč. Pa vendar se dogajajo tudi te. Zato vsi vozniki osebnih vozil vsako leto plačamo avtomobilsko zavarovanje, s katerim poskrbimo za svojo finančno sposobnost, če se kaj zgodi. Ob nesreči pa ni pomemben le denar: v prvem trenutku je pomembno, da nam nekdo ponudi pomoč, ki jo potrebujemo. In to ne glede na to, koliko smo stari, kam smo namenjeni ali kakšen avto vozimo.

Generali zavarovalnica

Avtomobilsko zavarovanje z družinskim popustom

V zavarovalnici Generali svojim strankam ponujajo prav to: da jim stojijo ob strani na vsakem koraku in v vseh življenjskih okoliščinah. Njihova avtomobilska zavarovanja so zato popolnoma prilagojena potrebam zavarovancev in njihovih družinskih članov pri uporabi avtomobila. Strokovnjaki iz Generalija svetujejo strankam pri izbiri zavarovalnega kritja glede na velikost in starost avtomobila, najpogostejše cilje vožnje ter glede na število avtomobilov v družini oziroma število voznikov posameznega avtomobila. Pri zavarovanju več avtomobilov iste družine lahko stranke pri njih tudi prihranijo, saj jim ponujajo do 55 odstotkov družinskega popusta pri zavarovanju AO in do 50 odstotkov družinskega popusta pri kasko zavarovanju. Lastno polico pa lahko sklene tudi mladi voznik, ki pogosto vozi avtomobil svojih staršev, starih staršev, sorojencev ali prijateljev.

Asistenca, ki se odzove na vseh poteh

Omenili smo že, da pri nezgodi ali okvari avtomobila na cesti najprej potrebujemo pomoč. Ne glede na to, ali se motor noče zagnati, ali je počila pnevmatika ali so nam avto morda celo ukradli, tak dogodek zmeraj povzroči stres, v katerem se lažje odzovemo, če nam kdo stoji ob strani. Pri Generaliju zato strankam priporočajo sklenitev avtomobilske asistence, ki jo lahko ob težavah doma ali v tujini pokličete 24 ur na dan vse dni v letu. Kritje za asistenčne storitve je mogoče prilagoditi potrebam posameznika glede na njegov življenjski slog: od osnovne asistence, namenjene voznikom, ki vozijo pretežno po Sloveniji, do širše, ki vključuje med drugim uporabo nadomestnega vozila, stroške prevoza in prenočišča ter nujne stroške zdravljenja.

Generali zavarovalnica

Enostavno sklepanje in prijava škod

Ko boste torej naslednjič iskali avtomobilsko zavarovanje, poglejte, katere prednosti vam ponuja zavarovalnica Generali. Po mnenju Zavarovalniškega monitorja 2020 je Generali dosegel najvišjo povprečno oceno zadovoljstva pri uveljavljanju škodnih zahtevkov na slovenskem zavarovalnem trgu. Poleg najširše izbire zavarovanj po meri strank ponujajo tudi možnost, da ves postopek sklenitve zavarovanja in prijave škode opravite prek spleta. Za nasvet in pomoč pa so na voljo tudi na 330 prodajnih mestih po Sloveniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.