Gremo na potep: 5 predlogov za poletni izlet

Matej Kačič
01.08.2019 03:26

Da si poleti ne boste prevečkrat zastavili vprašanja, kam bi pa šli danes, smo za vas pripravili nekaj odličnih predlogov za enodnevni izlet po Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Natalija Jurše

V nadaljevanju vam ponujamo nekaj izvrstnih idej za enodnevne izlete po vsej deželi. Destinacije so zanimive, nekaterim od vas morda že znane, a še kako vredne (ponovnega) obiska. Prepogosto se namreč zgodi, da pozabimo, koliko čarobnih skritih kotičkov skriva Slovenija in v kako čudoviti državi pravzaprav živimo.

1. Lepote Prekmurja

Na Prekmurje vse prevečkrat pozabimo, čeprav regija na samem robu Slovenije ponuja veliko lepih in zanimivih točk, ki vas ne bodo pustile ravnodušne. Poleg mlinov na Muri, ki veljajo za posebnost Prekmurja, lahko obiščete tudi krajinski park Goričko z največjim gradom v Sloveniji in v Vulkaniji podoživite izbruh zadnjega vulkana pri nas. Botanike in ljubitelje rož bosta pritegnila rastlinjak z orhidejami in tropski vrt v Dobrovniku, bližnje Bukovniško jezero pa ponuja kar nekaj peš poti. V Prekmurju ne gre spregledati niti cerkva, Plečnikova v Bogojini celo velja za eno zanimivejših arhitektur 20. stoletja. Romantiki ne smejo spustiti naravnega otoka, ki leži ob vasi Ižakovci in so ga domačini poimenovali Otok ljubezni. Ta se ponaša s plavajočim mlinom na reki Muri in brodom, ki ohranja starodavni način prečkanja reke. V bližini je še idilična panonska vasica Lipa, kjer lahko obiščete panonsko prekmursko domačijo, ki sodi med glavne spomenike ljudske kulture v Prekmurju. Za konec si oglejte še razgledni stolp Vinarium v Lendavi, na gradu Beltinci pa lahko po viteško zaključite svoj izlet.

2. Krasni svet Posočja

Korita Soče
Boris Strmšek

3. Skrivnostni Rakov Škocjan

Lidija Ferk

4. Naravni topli vrelec Klevevž

Wikipedia

5. Idilična Velika planina

Barbara Ajd
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta