Ekipa knjigarne Mariborka: Ena najbolj žalostnih stvari je kupovati knjigo na spletu

Tjaša Gajšek Tjaša Gajšek
24.03.2024 07:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Projektna vodja Mariborke Zala Zagoršek Golob in knjigarka Iva Žele ob prejemu nagrade Večerova kulturnica Štajerske 2023.

 
Projektna vodja Mariborke Zala Zagoršek Golob in knjigarka Iva Žele ob prejemu nagrade Večerova kulturnica Štajerske 2023.  
Andrej Petelinšek
V nadaljevanju preberite:

V slabem letu dni je knjigarna Mariborka na Koroški cesti postala prostor srečevanj in dogodkov, da so jo Mariborčani sprejeli medse, dokazuje tudi naziv Večerova kulturnica leta. "Priznanje kaže, da delamo dobro, upam, da bodo Mariborčani tudi v prihodnje uvideli, zakaj je dobro, da nas podprejo," meni Zala Zagoršek Golob, projektna vodja knjigarne.

- V ekipi so se ob zagonu projekta lotili brisanja vrzeli na tedanji mariborski knjigarniški sceni: "Maribor nima knjigarne, kjer bi lahko kupil Analekto, Sofio, še Krtino težko," razlaga naša sogovornica.

- 16 kvadratnih metrov se za knjigarno zdi majhen prostor, a v knjigarni "ni nobenega naključja", luksuz "malega placa je kutiran izbor". Pa tudi o tem, od kod je vzet logo šknjigarne in katera podoba krasi knjigarniške vrečke, in o željah, da bi Koroška cesta končno zaživela.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta