različni
20.11.2016 22:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mednarodna organizacija za migracije (IOM) je včeraj sporočila, da je v zadnjih treh dneh v šestih nesrečah v Sredozemskem morju izginila sled za 350 migranti, ki so najverjetneje mrtvi. S tem se je število migrantov, ki so letos umrli med prečkanjem tega morja, povečalo na 4621, kar je skoraj tisoč več, kot so jih zabeležili v enakem obdobju lani. V letu 2015 je med prečkanjem Sredozemskega morja življenje izgubilo 3777 migrantov. S 350 pogrešanimi migranti IOM beleži 546 mrtvih ljudi v novembru, lani jih je med 1. in 17. novembrom umrlo 81.

(sta)

Na fotografijah prvega srečanja bodočega ameriškega predsednika

Donalda Trumpa

in japonskega premierja

Shinza Abeja

v četrtek zvečer se je znašla tudi Trumpova hčerka

Ivanka

(na posnetku), kar je zmotilo konzervativno japonsko javnost. "Nenavadno je videti, da se družinski član udeleži prvega srečanja med dvema svetovnima voditeljema, četudi je to neformalno," je povedal profesor

Jošinobu Jamamoto

z univerze prefekture Niigata. Njena prisotnost na dogodku pomeni, da bo verjetno igrala pomembno vlogo v njegovi administraciji, je še povedal in dodal, da je to pač Trumpov način. Japonski rumeni tisk je že pred dnevi objavil, da bo Trump Ivanko verjetno imenoval na mesto veleposlanice v Tokiu. Kar nekaj komentarjev njej se je znašlo tudi na Twitterju. "Jasno je videti, da izrablja svojo politično pozicijo za družinsko podjetje," se je glasil eden izmed zapisov. Ivanka je sicer že razburila javnost, ko je na televizijskim intervjuju z družino nosila zlato zapestnico svojega podjetja v vrednosti 10.000 evrov. Bodoči ameriški predsednik je medtem imenoval prve člane nove administracije. Senator

Jeff Session

iz Alabame bo novi pravosodni minister, kongresnik

Mike Pompeo

iz Kansasa, ki je proti dogovoru o iranskem jedrskem programu, pa bo direktor tajne obveščevalne agencije CIA. Svetovalec za nacionalno varnost bo postal upokojeni general, 58-letni nekdanji šef obrambne obveščevalne agencije (DIA)

Miku Flynnu

. Vsi trije so včeraj nova imenovanja že sprejeli.

(zur)

Sirske vladne sile so s silovitimi zračnimi napadi in topništvom včeraj bombardirale vzhodni del sirskega mesta Alep, ki je pod nadzorom upornikov. To je bil že četrti zaporedni dan bombardiranja območij pod nadzorom upornikov, odkar je Rusija v torek oznanila, da je prekinila enomesečno premirje. Ubitih naj bi bilo vsaj 65 ljudi. Iz mesta poročajo tudi o zaprtju bolnišnice, ki je bila poškodovana v zračnem napadu v četrtek zvečer. Uslužbence in paciente so še pravočasno evakuirali. Že v sredo pa je bila uničena otroška bolnišnica, ki je po zračnih napadih zagorela. Najmanj 250.000 ljudi, ki živijo v obleganem delu drugega največjega sirskega mesta, je moralo noč preživeti v kleteh in zakloniščih. Bombardiranje so začasno prenehali v četrtek ob polnoči, vendar so ga včeraj zgodaj zjutraj znova začeli. Napadi naj bi bili posledica začasnega zavzetja južne četrti Šejk Said s strani vladnih sil, ki pa so jih uporniške sile z izstrelitvijo več deset raket hitro pregnale.

(dpa)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta