26-letna Alana odšla v Turčijo, da si popravi zobe, zdaj pa doživlja nočno moro: "Moje življenje je uničeno"

A.L.
18.10.2024 10:42

"Dvakrat premislite, preden se odločite za zobozdravnika v tujini," svetuje vsem, ki razmišljajo o podobnih posegih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tuji mediji poročajo o zgodbi Belgijke Alane Boone, ki se je, kot mnogi drugi, odločila za zobozdravstvene storitve v Turčiji. Zgodba ima slab konec, 26-letnica je namreč ostala povsem brez zob. Kot pravi, je njeno življenje uničeno.

Za poseg je izbrala kliniko, ki ji jo je priporočila mamina prijateljica, ki je z ordinacijo že imela izkušnje izpred nekaj let. Alana je za skupne stroške, ki vključujejo tudi let in hotel, odštela 10 tisoč evrov, prek družbenih omrežij pa se je dogovorila o vseh podrobnostih posega in zobozdravnikom poslala fotografije svojih zob.

Konec julija so zobozdravniki pri njej opravili brušenje zob in jo tako začeli pripravljati na operacijo. Že naslednji dan je Alana Boone čutila bolečine, na kliniki pa so ugotovili, da morajo opraviti še dodatno storitev, za katero je morala posebej plačati. Dva dni kasneje so ji namestili trajne krone, bolečina pa je postajala nevzdržna. Ko se je v začetku avgusta vrnila domov, so se bolečine še poslabšale, začela je čutiti luknje v ustih.

"Dvakrat premislite, preden se odločite za zobozdravnika v tujini"

Za drugo mnenje se je obrnila na lokalno ordinacijo v Belgiji, kjer so potrdili, da je bilo zdravljenje popolnoma neuspešno in da ji morajo izpuliti vse zobe. Čakal jo je zahteven poseg, ponudili pa so ji tri možnosti zdravljenja, vsa so stala več deset tisoč evrov.

Alana Boone je ostala brez zob, zobozdravniki so ji medtem že namestili osem implantantov. Še vedno jo pestijo bolečine, kljub temu pa čuti nekaj olajšanja ob dejstvu, da so slabi rezultati turške klinike odpravljeni. Upa, da bodo vsi zobozdravstveni posegi končani do julija prihodnje leto, medtem pa želi deliti svojo zgodbo in ljudi opozoriti na nevarnost, ki jo lahko predstavljajo odločitve, kakršno je sprejela sama.

"Dvakrat premislite, preden se odločite za zobozdravnika v tujini. Če gre karkoli narobe, morate težavo odpraviti v svoji državi in ​​na koncu pogosto plačate trikrat več. Ne samo, da so izginili zobje, tudi kakovost mojega življenja je uničena. Ne morem normalno jesti in se široko nasmejati," je skrušeno povedala za Mirror.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta