Američani so razkrili, kaj so najbolj čudne stvari, ki jih počnejo Evropejci

A.L.
21.09.2023 10:20

Tukaj je zbranih nekaj najbolj zanimivih odgovorov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Razlike med Američani in Evropejci so vedno zanimive, vsaj tako meni eden od ameriških uporabnikov Reddita. "Kot Američanu se mi zdi zelo zanimivo spoznavati te razlike," je zapisal in postavil vprašanje: "Američani, kaj delajo ali imajo Evropejci, kar se vam zdi nesmiselno?"

Kmalu so začeli deževati odgovori, portal BuzzFeed pa je izpostavil nekaj najboljših. "Sem iz Kanade, vendar se mi je vedno zdelo nenavadno, da se nekaterim Evropejcem pol ure vožnje z avtomobilom zdi dolga stvar. V pol ure sploh ne zapustim svojega kraja," se glasi eden od odgovorov, drugi uporabnik pa izpostavlja Nemčijo: "Nenavadno mi je, da v Nemčiji stanovanja običajno nimajo kuhinje, ampak jo kupijo najemniki. Včasih se sicer lahko posreči, a večinoma ni tako."

Profimedia

"Plačilo za uporabo stranišč v javnih prostorih," pa je izpostavil nekdo. In še: "Kajenje. Ostal sem pri družini v Franciji in 16-letna deklica je kadila cigarete, tako kot vsi njeni prijatelji. Zakaj? Tako mlada si."

Profimedia

"Zaračunavanje vode v restavraciji je nekaj, kar bi pričakoval od Američanov, Evropejci pa so tisti, ki se jim to zdi zabavno," se glasi še eden od odgovorov. Kaj se še zdi nenavadno Američanom? Da Evropejci sedijo šest ur pri večerji, je eden od odgovorov. In še: "V Ameriki je normalno, da vam ljudje dajo kompliment in začnejo pogovor, če pa to storite v Evropi, boste verjetno deležni samo čudnega pogleda in nobenega odgovora."

"To sem večinoma videl v Veliki Britaniji. Zakaj imajo dve ločeni pipi za toplo in hladno vodo," se sprašuje nekdo, drugemu pa se zdi čudno, zakaj so stikala za kopalniške luči izven kopalnice. Nekemu uporabniku Reddita pa se zdi nenavadno, da Evropejci vsak dan kupujejo živila.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta