Po tednu dni iskanja so trupli našli na Majorki: Nekdanji nemški košarkar je šel s sinom na zadnjo pot z jadrnico

M.R.
19.09.2023 15:34

Španski časnik El Mundo poroča, da so našli trupli nekdanjega nemškega košarkarja Jan Bokemeyerja in njegovega sina. Izginila sta že 27. avgusta, ko sta z jadrnico izplula z otoka Menorca proti Majorki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obala Majorke
EPA

Najdbo trupel 53-letnega košarkarja in njegovega 19-letnega sina Gustava so včeraj potrdili španski policisti, našli pa so ju že približno en teden po njunem izginotju. Trupli so našli na dveh ločenih lokacijah na obali otoka Majorka. Nato so ju v sodelovanju z nemškimi oblastmi identificirali z DNK analizo. 

27. avgusta zgodaj zjutraj sta oče in sin izplula z otoka Menorca in se odpravila proti Majorki, a ju je na poti ujel hud nevihtni sistem, ki je divjal nad območjem. 

El Mundo poroča, da je bilo to Bokemeyerjevo zadnje potovanje z njegovo jadrnico, saj naj bi jo po več kot dveh desetletjih nameraval prodati. Bokemeyer je sicer igral za nemške klube. 

Konec avgusta in v začetku tega meseca pa so Španijo zajele hude nevihte. Najmanj osem drugih ljudi je umrlo v poplavah, dva argentinska državljana, ki sta bila na morju s supi, pa sta še vedno pogrešana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta