Američanka je obiskala Evropo, naročila vodo in sprožila začudenje. Tega, kar je sledilo, ni pričakovala ...

A.L.
12.07.2024 11:31

Ko se je uzrla po restavraciji, je ugotovila, da ljudje za drugimi mizami pijejo vino ali pivo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Američanka Helene Sula se je spomnila svojega prvega obiska Evrope. Bila je v Nemčiji, kjer je med drugim obiskala neko restavracijo. Ko jo je natakar vprašal, kaj želi naročiti, je odvrnila, da vodo, ob tem pa dobila več začudenih pogledov, poroča CNN.

Ko se je uzrla po restavraciji, je ugotovila, da ljudje za drugimi mizami pijejo vino ali pivo, nihče pa nima vode. Kmalu je ugotovila, zakaj. Natakar se je vrnil z vodo v steklenici in kozarcem ter ji za to zaračunal dva evra. Helene je namreč pričakovala kozarec vode iz pipe z nekaj ledu. "V ZDA se usedete za mizo in dobite ogromen kozarec ledene vode. To sploh ni vprašanje, ko se usedete, ga natakarji postavijo na mizo. Ne glede na to, v kakšni restavraciji ste, boste dobili velik brezplačen kozarec vode," je povedala.

@heleneinbetween I swear Europeans don't drink enough water. I've lived in Europe off and on now for 6 years and I just don't see them drinking enough liquid 😂 My husband is in Slovenia right now canyoning and rafting with some Croatia friends. They are drinking like a glass day. He's chugging. We live in Europe so don't come at me and say it's because it's what we eat: we live here!! #europeanvsamerican #europe #europetravel #expat #lifeabroad ♬ Param-Pam-Pam - Carlos Campos

Helene Sula se je kasneje sicer z možem celo preselila v Nemčijo. Ob tem jo je začudilo, da je ob vsakem pohodu ali kolesarskem izletu spakirala več steklenic vode, medtem ko njuni evropejski prijatelji tega niso naredili. Raje so počakali, da se ustavijo v kakšnem lokalu. "In tudi takrat bi raje naročili vino," je podelila svojo izkušnjo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta