Boris Vene: Od temačnega dna do svetlobe življenja

Maja Furman
28.09.2023 15:15

Predavanje, ki je bilo v Mariboru napovedano za 10. oktobra, je odpovedano

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mediaspeed

Boris Vene je karizmatičen raziskovalec življenja in starodavnih modrosti. Prenaša jih v lastno življenje in jih nesebično predaja dalje. Ima lastno izkušnjo ozdravitve smrtonosne bolezni. Njena čudežnost je preplet starodavnih znanj z izsledki sodobne znanosti. Na Večeru v živo nas bo opolnomočil z vedenjem, da v sebi nosimo vso moč, ki jo potrebujemo za polno in zdravo življenje. Je priljubljen predavatelj doma in v tujini ter avtor izjemnih uspešnic Bogastvo je v vas in Zdravje je v vas.

Kot v filmu

Prizna, da je bilo njegovo življenje zelo dinamično, obarvano z vzponi in padci, včasih je spominjalo celo na filmsko dogajanje. Vendar, kot pravi, ga to ni nikoli ustavilo ali prestrašilo. Težke preizkušnje, ki jih ni bilo malo, je izkoristil v svoj prid. "Ko sem bil star 20 let, sem se na poti proti morju z motociklom skoraj smrtno ponesrečil. Trdo koleno na levi nogi in delno hroma desna noga nista obetala nič dobrega. Čeprav so bili vsi okrog mene, vključno s kirurgi, pesimistični, sem sam neomajno zaupal v svojo notranjo moč. In dve leti kasneje osvojil tretje mesto na državnem prvenstvu v bodybuildingu," pripoveduje o svoji izjemni življenjski zmagi. Pove, da je z uvrstitvijo na tem tekmovanju izpolnil obljubo, ki jo je takrat dal sedemkratnemu prvaku tekmovanja Mr. Olympia, Arnoldu Schwarzeneggerju. "Kmalu zatem sem se posvetil podjetniški poti in dosegel izjemen uspeh. Med drugim sva s prijateljem Janijem na Bledu zgradila poslovni objekt, v katerem je deloval eden izmed prvih fitnes centrov pri nas," pove.

Konec pravljičnosti …

S soavtorjem Nikolo Grubišo je napisal tudi več knjižnih uspešnic. Prva je izšla leta 1997, podpisal jo je tudi svetovno znani indijski modrec Sai Baba, ki velja za utelešenje božanske zavesti. "Po približno desetih letih predavanj doma in v tujini ter številnih medijskih gostovanjih sem dobil neverjetno vabilo; kot prvi Slovenec sem bil povabljen za predavatelja na svetovni voditeljski (leadership) konferenci z najbolj znanimi imeni tistega časa, kot so Nelson Mandela, Richard Branson, dr. Stephen Covey, Bill Gates in drugi. Za mojo prvo uspešnico Iz dnevnika milijonarja ali bogastvo je v nas je legenda dokumentarca The Secret (Skrivnost) in avtor več knjig, dr. Joe Vitale, zapisal, da je 'ena izmed treh najboljših knjig vseh časov na področju blagostanja'. Pa ne samo to, napisal je tudi predgovor zanjo in kasneje postal najin založnik za ves svet," pove Vene. Hkrati doda, da se pravljično zastavljena pot ni nadaljevala tako srečno. "Ravno nasprotno! Leta 2003 sem namreč dobil diagnozo karcinom, tri mesece kasneje pa še maligni melanom, ki se je kmalu zatem razširil na limfni sistem. Kirurg me je posvaril, da mi je morda preostalo le še pol leta življenja. Nisem se predal! Raje sem kupil zvezek, v katerega sem skrbno zapisoval svojo nenavadno pot ozdravljenja. Uspelo mi je! Za menoj pa tudi številnim drugim, ki sem jih navdihnil s svojimi odkritji, ki izhajajo iz starodavnih modrosti, povezal pa sem jih z najnovejšimi znanstvenimi dognanji, kot so kvantna fizika, nevroznanost, epigenetika in druge," pojasnjuje. Leta 2007 je nastopil tudi v ameriškem dokumentarcu The Beautiful Truth.

Od raka do polnega življenja!

Jeseni pred dvema letoma ga je doletel nov šok; diagnoza maligni melanom, tumor v glavi, pljučih, jetrih in kosteh. Sledil je še kovid. "V največji pandemiji je moja družina dobila dovoljenje - kljub temu da niso bili cepljeni proti covidu-19 - da se lahko pride v bolnico poslovit od mene," pripoveduje. Vendar konca ni bilo. Zgodil se je nov začetek. Vene je "čudežno ozdravel", to pa je, po svojih besedah, dosegel z uporabo farmacije in klasične ter alternativne medicine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.