Borut Pahor v četrtek neformalno z Janezom Janšo

Aleš Kocjan
05.06.2018 12:21
V tem trenutku je gospodar postopka formiranja nove izvršilne veje oblasti predsednik države Borut Pahor, ki bo najprej pri relativnem zmagovalcu volitev potipal, kako sam ocenjuje svoje koalicijske sposobnosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
Borut Pahor
Janeza Janšo
"Pogovor in srečanje sta neformalne narave in namenjena oceni možnosti, da Janez Janša sestavi novo slovensko vlado. Predsednik Pahor se je namreč odločil, da zmagovalcu parlamentarnih volitev podeli mandat za sestavo vlade,"
"Seveda nisem dolžan najprej podeliti mandat relativnemu zmagovalcu volitev. A bom to storil, ker močno verjamem v demokracijo. Tudi če mi volilni rezultati niso všeč, treba jih je spoštovati,"
"Že tako bo spoštovanje te volje močno na preizkušnji, če zmagovalcu volitev ne bi uspelo sestaviti vlade, kar ne bi bilo prvič. Kot rečeno, vsi, ki smo vpeti v proces nastajanja vlade, se bomo morali iskreno potruditi, z mislijo na uspešno in varno prihodnost naše države."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta