Cafova je zažarela

Denis Živčec Denis Živčec
18.12.2019 14:12

Cafoodfest je ulico, ki se je po temeljiti prenovi vrnila ljudem, napolnil s hrano in srečanji. Tudi takšnimi, ki jih morda ne bi pričakovali

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena za zgodovino. Helena Cvikl in Marjan Velnar, oba nekdanja direktorja VSGT Maribor, ter zdajšnja direktorica dr. Tanja Angleitner Sagadin.
Marko Pigac/mp Produkcija

Izjemen prizor. Ne le, ker je Cafova ulica prvič po radikalni prenovi zažarela v tisočerih lučkah, napolnil jo je omamen vonj po praznično navdihnjenih, a izvirno sodobnih uličnih jedeh, temveč tudi zato, ker so se v njej srečali Marjan Velnar, prvi direktor Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, Helena Cvikl, ki je šolo do nedavnega vodila devetnajst let, danes pa vodi direktorat za turizem na ministrstvu za gospodarski razvoj, in nova direktorica Tanja Angleitner Sagadin. Ne zgodi se prav pogosto, a december pač ima svojo moč.
Cafoodfest je zaživel in pet ekip se je lotilo tekmovalnega kuhanja na stojnicah, kjer so ponujali vse mogoče imenitne reči, od race v več različicah, do prazničnih palačink, sarmic, divjačinskega golaža in cmokov presenečenja. Študenti so si pri poimenovanju ekip dali duška in si nadeli imena kot so Rožice, Küča žmaha, Škrat Bolfenk, Raca GaGa in Božična konoplja.
Dvodnevni dogodek, ki je ulico v večernih urah napolnil z življenjem in svetlobo, je odprl mariborski župan Saša Arsenovič, dogodek pa je VSGT Maribor izpeljala s partnerskima šolama. Vznemirljive kuharske bitke so se namreč udeležili tudi dijaki Izobraževalnega centra Piramida Maribor, na božičnih stojnicah je sodelovala Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor. Dogajanje je z decembrskimi dobrimi nameni dopolnil dobrodelni kotiček. Da gre za otvoritev prostora, ki ulico vrača ljudem, smo slišali ta večer. Snežni top in ognjeni ulični umetniki Čupakabra so bili le češnja na torti posrečenega dogodka, ki se je v četrtek sklenil z razglasitvijo zmagovalne ekipe. Če je šlo za simbolni krst prenovljene ulice, potem je ta bil res ognjen. In slasten.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta