Čas za vino. In za jazz

Darinko Kores Jacks Darinko Kores Jacks
25.09.2017 15:05

Festiva Jazz&Wein se je v lokalni kulturni ponudbi dodobra uveljavil

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ola Onabule
K.kitners

Konec septembra, ko so na Štajerskem v glavnem že končane vinske trgatve, v Lipnici (Leibnitz), regionalni prestolnici avstrijskega južnoštajerskega vinorodnega območja, zadnjih pet let pod umetniškim vodstvom Otmarja Klammerja pripravljajo (tudi s slovenske strani meje) vse bolje obiskan mednarodni festival jazza Jazz & Wein (Jazz in vino). Ta je po nekaj letih premora nadomestil tamkajšnji zgodnjepoletni festival pod cirkuškim šotorom pri šoli, konceptualno in pod istim umetniškim vodjo pa nadaljuje ukinjenega v Orpheumu v Gradcu ter mu dodaja navezavo na regionalno ponudbo domače kulinarike in vina.
Od četrtka, 28. septembra, do nedelje, 1. oktobra, se bo v stari vinski kleti bližnjega gradu Seggau, v Dvorani Huga Wolfa Kulturnega centra Lipnica, v gostinskem lokalu Marenzikeller in vinarskem hotelu Herkamp zvrstilo osem slogovno raznolikih, a dovolj splošno poslušljivih jazzovskih koncertov. Razpršenost geografskih provenienc izvajalcev pa je tokrat nekoliko manjša - izrazito namreč prevladujejo zasedbe, ki delujejo v Franciji in Veliki Britaniji. Kot je že običajno, bodo festival pospremile tudi glasbene delavnice za otroke in mladino, fotografska razstava in vinska degustacija.

Ola Onabule
K.kitners
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta