Dočakal: Evrovizijskemu zmagovalcu Salvadorju presadili srce

Denis Živčec Denis Živčec
10.12.2017 08:20

Po dolgih mesecih čakanja so Salvadorju Sobralu končno našli darovalca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Salvadorja zdaj končno čaka normalno življenje.
Reuters

Ni obupal. Tudi ko se je že zdelo, da se zgodba ne bo srečno končala. Salvador Sobral, pevec, ki je pesem Evrovizije 2018 pripeljal na Portugalsko, okreva po presaditvi srca. Zdravniki lizbonske bolnišnice Santa Cruz so medijem dejali, da je s 27-letnikom dobro.

Več let se je Sobral boril s pešajočim srcem in zato od svoje evrovizijske izkušnje imel manj kot bi lahko. V Kijev je maja pripotoval tik pred zdajci in se udeleževal le najnujnejših vaj in tiskovnih konferenc. Pa je kljub temu zmagal s skladbo Amar pelos dois, Ljubezen za dva.

"Operacija je potekala v redu," pravi kirurg Miguel Abecasis, ki ga povzema časopis Publico. In dodaja: "Dobro je bil pripravljen. Je mlad moški, ki razume težavnost takšnega posega. Pred petkovo operacijo mi je zaželel vso srečo."

Okrevanje bo dolgo, kot običajno po tako zahtevnih operacijah, Sobralu pa se zdaj končno obeta normalno življenje. Več mesecev je čakal na primernega darovalca, septembra je naznanil, da se začasno umika z odrov. Nekaj časa je živel priklopljen na umetno srce, z namenom, da bi si njegovo odpočilo.

Zaradi zmagovalne evrovizijske skladbe, ki mu jo je napisala sestra, je Sobral v svoji domovini velik zvezdnik, zato je zanimanje za njegovo zdravje veliko. Ko je slavil v Kijevu, je dejal, da gre za čustveno skladbo s čudovitim besedilom in harmonijo in da ljudje danes niso več vajeni poslušati takih reči.

Po srečnem razpletu se zdaj spet zdi zelo verjetno, da ga bomo kot gosta videli na odru Evrovizije, ki bo v Lizboni potekala med 8. in 12. majem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta