Državni svetniki bi glasovali o vetu na dvig socialne pomoči

Kristina Božič
24.04.2018 15:45
Enajst svetnikov državnega sveta se je podpisalo pod zahtevo za razpis jutrišnje seje državnega sveta, na kateri bodo odločali o vetu na novelo, ki bi denarno socialno pomoč dvignila na 385 evrov. Štirinajst profesorjev ljubljanske fakultete za socialno delo in humanitarne organizacije pa v javnih pismih opozarjajo na nujnost dviga socialne pomoči.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast
Igor Velov
Marjan Maučec
Dejan Crnek
Branko Tomažič
Franc Golob
Dušan Strnad
Boris Šuštaršič
Jože Smole
Igor Antauer
Bogomir Vnučec
Mitja Gorenšček
Igor Velov
"Jemalo bi se cestam,"
Prav bi bilo, da se pomoč socialno šibkim uredi, a ne da gre na škodo drugim,"
"je to možnost in v tem ne vidim težave"
"Če bi se ta dvig razveljavil, bi še naprej veljala obstoječa višina denarne socialne pomoči, ki za stroški preživetja zaostaja kar za 33 odstotkov,"
"Od revščine je še nevarnejša dolgotrajna revščina in njena globina."
"S stroški zadnje ekonomske krize je država najprej, najbolj in za najdlje časa obremenila najrevnejši sloj prebivalstva,"
"pristojno ministrstvo že dalj časa načrtno erodira socialno politiko na dva načina"
"Dokler z denarno socialno pomočjo ni mogoče kriti niti minimalnih eksistenčnih stroškov in dokler z minimalno plačo ni mogoče živeti nad pragom revščine, se razmerje med obema dohodkoma lahko izboljša samo z dvigom premajhne minimalne plače, ne pa z znižanjem prenizke denarne socialne pomoči,"
Miroslav Ribič
"Tajna glasovanja so zame vedno hinavska, saj se jih uporabi, ko želi nekdo nekaj prikriti. Če imaš svoje mnenje, je prav, da ga zagovarjaš. Tajna glasovanja v normalni državi in demokraciji niso potrebna in so neresna ter nevredna državnega sveta ter parlamenta."
Samer Khalil
"načeloma ne podpira tajnega glasovanja"
"predvsem sporočilo o stanju v državnem zboru in razsodnosti nekaterih poslancev, ki očitno z bližanjem volitev izgubljajo vsakršno razsodnost"
Matjaž Švagan
Tomaž Horvat
"Treba se je javno izjasnjevati in stati za svojim glasom in stališčem,"
Boris Šuštaršič
"Veste, glasoval bom po svoji vesti. Kot invalida me boli, da še zdaj nismo dosegli povišanja dodatka za pomoč in postrežbo invalidov. V tej zadevi je silna tragika. Mučno je in gre za veliko tragedijo. Žal je edino sporočilo vsega tega, da vidimo še en dokaz, da slovenska politika nima konsistentne socialne politike,"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta