(FOTO) Britanski mediji so povsem iz sebe zaradi hrvaškega obalnega mesteca: "To je skriti dragulj!"

D.Ži
03.09.2024 09:31

Medtem ko je ta lep kraj obiskalo že kar nekaj Slovencev, ga britanski turisti šele odkrivajo. Tudi odzivi otoških medijev so izrazito pozitivni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primošten tuji mediji opisujejo kot hrvaški "skriti dragulj". 
Profimedia

Primošten je pritegnil pozornost britanskih medijev. Potem ko ga je v začetku leta svetovni popotniški portal European Best Destinations uvrstil na tretje mesto najlepših skritih destinacij v Evropi leta 2024, o njej zdaj v podobnem kontekstu piše The Sun.

Primošten je izjemno slikovit.  
Profimedia

"Zaradi svoje edinstvene oblike je opisan kot 'skriti dragulj' za turiste. Primošten je lepo in očarljivo mesto in postaja hitro rastoča hrvaška turistična destinacija, privlačna za obiskovalce, ki iščejo miren kraj za počitek," ugotavlja The Sun.

Znotraj starega mestnega jedra vas čaka labirint uličic.  
Profimedia

Ena najdaljših plaž na Hrvaškem

Svojim bralcem svetujejo obisk starega mestnega jedra, ki je "labirint uličic".

"Obstajajo tudi številni drugi slikoviti kraji, vključno s kipom ribiča z mačko - za katerega verjamejo, da predstavlja vsakdanje življenje v Primoštenu. Ob kipih in dramatičnih razglednih točkah je Primošten znan po svojih plažah," pišejo in izpostavljajo Malo Radučo kot eno najdaljših plaž v državi.

V Primoštenu so obiskovalce navdušile tudi plaže.  
Profimedia

Omenjajo tudi dobro, lokalno hrano in poudarjajo, da je Primošten manj kot uro vožnje oddaljen od splitskega letališča, od koder so direktni leti v Veliko Britanijo.

Primošten je tudi mesto zanimivih kipov.  
Profimedia

"Še en otok, ki ga lahko Britanci obiščejo na Hrvaškem, je Drvenik Veli. Lopud je osvojil tudi Beckhamove, ki ta hrvaški otok pogosto obiskujejo med dopustom. To je še en evropski otok, ki je odličen za poceni počitnice," svetujejo.

Plaža, ki kliče k sproščanju in sončenju.  
Profimedia

Pri European Best Destinations so zapisali, da na Primoštenu ni nič boljšega kot "uživati ​​v soncu, kristalno čistem morju, bogati dediščini in gastronomiji".

Zanimive kipe srečate na skoraj vsakem koraku. 
Profimedia

Na vrhu njihovega seznama se je znašlo mestece Villajoyosa v Španiji, katerega ime v kastiljščini pomeni "mesto draguljev".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta