(FOTO) Kopalke dol! To je 5 najlepših nudističnih plaž na Hrvaškem, ena od njih je legendarna

D.Ži
08.08.2024 11:18

Predajanje naravi brez tekstila je svojevrstni življenjski slog, ki ga lahko izživite tudi na nekaterih delih jadranske obale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža Koversada je kultni status imela že v jugoslovanskih časih.  
Profimedia

Kakršnekoli plaže so vam že všeč, skoraj zagotovo jih boste našli na razčlenjeni hrvaški obali, otokih in otočkih. Velike, majhne, ​​zaščitene, peščene, skalnate, z objekti, brez objektov, brez kopalk ... Nudistične plaže so prave male oaze popolne svobode. "Freikörperkultur" (FKK) pomeni "kultura svobodnega telesa", pomeni pa tudi veliko več kot le goloto - zdravje, sprejemanje, povezanost z naravo", piše hrvaški portal PunKufer. 

Če ste se doslej kopali in sončili v kopalkah, a bi radi kdaj poskusili tudi brez tekstila, imate na izbiro kar nekaj lokacij. 

Plaža Koversada v Istri

Legendarna plaža Koversada je naturistična plaža v bližini Vrsarja v Istri in je del istoimenskega naturističnega kampa. Je ena prvih naturističnih plaž na naši obali, z mostom pa je povezana z otočkom, katerega zalivi nudijo več zasebnosti kot glavna plaža. Koversada je dolga približno 5 kilometrov in ima dele, ki so prodnati, skalnati in peščeni, najbolj priljubljena pa je glavna peščena plaža.

Legendarna Koversada je tudi med Slovenci še vedno precej priljubljena.  
Profimedia

Ob plaži je na voljo vsa možna ponudba, ležalniki, senčniki, bari, mini golf, igrišče za odbojko na mivki in otroško igrišče, najamete lahko tudi kolo, pedalin, čoln ali kajak.

Plaža Ciganka na Rabu

Plaža Ciganka je ena izmed treh FKK plaž v Loparju na Rabu. Ta čudovita, popolnoma peščena plaža gleda na otoček sv. Gurgurja, do nje pridemo skozi čudovit gozd, kjer boste odkrili tudi neverjetne peščene formacije, ki bodo koga spomnile na Teksas.

Na Ciganki ni objektov, je povsem naravna, kopalci pa lahko izbirajo med poležavanjem na plaži z nasutim peskom ali na zglajenih peščenih skalah ob robu zaliva. Ciganka je zaradi izpostavljenosti nevihtam priljubljena med deskarji na vodi, zlasti po koncu turistične sezone. 

Plaža Sovinje na Pašmanu

Na Pašmanu pri Tkonu, enem od dveh največjih krajev na otoku, je v sklopu istoimenskega naturističnega kampa naturistična plaža Sovinje, znana po kristalno čistem morju.

Plaža je peščena in dobro skrita, obdana z dišečim borovim gozdom in oljčnimi nasadi. Na sami plaži ni objektov, v kampu pa boste našli okrepčevalnico ter športna in otroška igrišča, piše PunKufer. 

Plaža Nugal blizu Makarske

Plaža Nugal med Makarsko in Tučepom je zagotovo največja zvezda na tem seznamu. Pred nekaj leti so jo odkrili številni večji svetovni mediji, nato pa je osvojila tudi družbena omrežja. Nugal marsikoga osupne zaradi dramatične pečine, ki visi nad plažo, in čistega morja v najlepših modrih barvah.

Plaža Nugal obiskovalce osupne s svojo naravno lepoto.  
Profimedia

Po deževju iz skale priteče slap. Nugal je bil včasih izključno FKK, zdaj pa se nudisti večinoma držijo njegovega vzhodnega dela. Na plažo lahko pridete le peš, lokalov, tušev, ležalnikov ni, so pa mize in klopi v gozdu za plažo.

Nudistična plaža na Lokrumu

Nudistična plaža na otoku Lokrum ne zapušča prvega mesta lestvice najboljših nudističnih destinacij na svetu. Čeprav je uradna nudistična in gejevska plaža na vzhodnem delu otoka, se številni nudisti odločajo tudi za številne zalive in manj zaščitene plaže. Na tem čarobnem otoku jih ne manjka, plaže pa so večinoma kamnite in divje.

Lokrum nudi veliko kotičkov, kjer lahko najdete svoj mir. S kopalkami ali brez njih.  
Profimedia

Najbolj znano dubrovniško kopališče svojo priljubljenost dolguje čudovitim razgledom, bližini mesta in neverjetni naravi Lokruma, ki je tudi zaščiten kot poseben rezervat gozdne vegetacije, še piše PunKufer. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta