(FOTO) Devetmesečni Oliver umrl na dan, ko bi mama morala z vzgojiteljicami govoriti o njihovem neprimernem ravnanju

A.L.
17.05.2024 10:12

Preiskava tragičnega dogodka še ni končana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Veliko Britanijo je pred tremi leti pretresel primer smrti devetmesečnega Oliverja Steeperja. Dojenček se je zadušil v vrtcu Jelly Beans v Ashfordu, potem ko mu vzgojiteljice niso pretlačile hrane. Umrl je šest dni po dogodku.

Dečkova mati Zoe Steeper je kasneje medijem povedala, da je že nekaj dni pred tragično nesrečo v Oliverjevem bruhanju našla koščke ananasa. Med preiskavo so zato Zoe vprašali, ali so jo v vrtcu kadarkoli vprašali o tem, ali smejo dečka hraniti s trdo hrano. Njen odgovor je bil, da nikoli, ob tem pa je pojasnila, da je doma jedel še tekočo hrano, večinoma razne pireje.

Preiskava je pokazala, da je Oliver, ki je imel le dva sprednja zoba, doma jedel kašasto hrano, njegovi starši pa so vzgojiteljicam v vrtcu izrecno naročili, naj hrano pretlačijo, preden jo poje, je poročal BBC. "Predvidevala sva, da bo hrana pasirana, ker še ni mogel žvečiti."

​Do pogovora nikoli ni prišlo

Zoe Steeper je z vrtčevskim osebjem želela govoriti že po tem, ko je Oliver bruhal kose ananasa. Takrat je namreč ugotovila, da so mu v vrtcu ponudili sadno solato. Na koncu se je odločila, da ne želi biti vsiljiva, piše BBC, mali Oliver pa je bil po dogodku zaradi vnetih mandljev nekaj časa doma. 

23. septembra, ko je sina znova pripeljala v vrtec, je vendarle želela govoriti z vzgojiteljico. "Mudilo se mi je, ker sem ga pripeljala pozno. Vzgojiteljica, ki sem ji ga predala, je bila videti precej zaposlena, neki drugi otrok jo je že držal za nogo, zato sem odšla," je pripovedovala Zoe Steeper. Istega dne ob 11.30 je prejela klic, da imajo njenega devetmesečnega sina v oskrbi reševalci, ker se je začel dušiti med kosilom.

Oliverja Steeperja so odpeljali v bolnišnico William Harvey, kmalu zatem so ga premestili v eno od londonskih bolnišnic, kjer je umrl. Preiskava tragičnega dogodka še ni končana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta